polievka pondelkovy strašiak

Polievka: Pondelkový strašiak

Hokkaido krém.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

1 ks Hokkaido

Tymian

2 strúčiky cesnaku

1 ks cibuľa

bezlaktózová smotana

maslo

koriander

semiačka tekvicové

tekvicový olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Hokaido umyjeme poriadne, rozpolíme na 2 časti a vydlabeme semiačka, potom celé hokkaido nakrájame na mesiačiky a potom ešte na kocky, pokladáme na plech s alobalom a okoreníme s tymianom a zakryjeme alobalom. Vložíme do trúby, ktorá bude nastavená na 200 stupňov po dobu 15 až 20 minútv necháme tam spotiť hokkaido . Nasledovne si vo veľkom hrnci na masle do zlatista osmažíme cibuľku a pridáme spotené hokkaido, necháme chvíľu orestovať, potom pridáme zeleninový vývar a dosolíme, dokoreníme a necháme variť asi 15 minút. Keď to budeme mať dovarené, rozmixujeme, pridáme 100 ml smotany na varenie a máme hotovo, servírujeme s opraženými semiačkami, so smotanou na ozdobu a tekvicovým olejom.

Tagy: Polievka