Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
600 g danielí chrbát, soľ, korenie, 0,5l olej, rozmarín
Džem šípkový, ružové víno, pomaranč, škorica cela, vývar
100 g Gaštany, 200 g pečivo biele, 3 ks vajcia, 30 g slanina, 1/5 cibuľa, soľ, mlieko, muškátový oriešok
Postup:
Mäso si nakrájame na medailóniky a dáme na noc do pácu. Medailóniky si sprudka uzatvoríme na panvici. Dáme ich potom upiecť do rúry na 8 min. na 180 stupňov Celzia. Do omáčky si dáme džem, ružové víno, štavu z pomaranča, vyvar a celú škoricu, povaríme kým nám omáčka neprejde varom. Slaninku si s cibuľkou opražíme na oleji. Gaštany a pečivo si nakrájame na malé kúsky. Pridáme do nich žĺtka, opraženú slaninku s cibuľkou, soľ, trochu mlieka a trochu muškátového oriešku. Z bielkov si vyšľaháme sneh a jemne primiešame do zmesi. Nákyp premiestnime do formy vymastenej maslom a vysypanej strúhankou. Nákyp pečieme pri 180 °C asi 15 - 20 minút..