Hlavné jedlo: Tŕnistý posed

Hlavné jedlo: Tŕnistý posed

Mäsko z daniela s gaštanovo pomarančovým pyré.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

600 g danielí chrbát, soľ, korenie, 0,5l olej, rozmarín

Džem šípkový, ružové víno, pomaranč, škorica cela, vývar

100 g Gaštany, 200 g pečivo biele, 3 ks vajcia, 30 g slanina, 1/5 cibuľa, soľ, mlieko, muškátový oriešok

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mäso si nakrájame na medailóniky a dáme na noc do pácu. Medailóniky si sprudka uzatvoríme na panvici. Dáme ich potom upiecť do rúry na 8 min. na 180 stupňov Celzia. Do omáčky si dáme džem, ružové víno, štavu z pomaranča, vyvar a celú škoricu, povaríme kým nám omáčka neprejde varom. Slaninku si s cibuľkou opražíme na oleji. Gaštany a pečivo si nakrájame na malé kúsky. Pridáme do nich žĺtka, opraženú slaninku s cibuľkou, soľ, trochu mlieka a trochu muškátového oriešku. Z bielkov si vyšľaháme sneh a jemne primiešame do zmesi. Nákyp premiestnime do formy vymastenej maslom a vysypanej strúhankou. Nákyp pečieme pri 180 °C asi 15 - 20 minút..

Tagy: Jedlo