Nakrájame si na hrubšie prúžky pancettu, dáme na rozpálenú panvicu posypeme chilli. A necháme testovať slaninku, ak bude pekne opečená, väčšiu časť slaninky vyberieme bokom a podlejeme zbytok 1 dc bieleho suchého vínka. Počkáme kým sa alkohol vyparí a pridáme pasírovane paradajky a čajovú lyžičkuu cukru a necháme to prejsť varom, pridáme slaninku, čo nám zostala, zamiešame to do omáčky. Medzitým si dáme zovrieť vodu na cestoviny, ktoré dáme variť, 3 min pred koncom uvarenia naberieme vodu z cestovín, tú pridáme do omáčky - 1 naberačku a pridáme tam cestoviny, aby sa dovarili v omáčke spolu to varíme 3 min, nastrúhame tam pecorino, zamiešame a servírujeme na tanier. Pár kúskov slaninky dáme na vrch cestovín a posypeme pecorinom.