Hlavné jedlo: Z konzervy na stôl

Hlavné jedlo: Z konzervy na stôl

Tuniakové guličky s jogurtovou omáčkou podávané s opekanými zemiakmi.

Vychutnajte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

tuniak v slnečnicovom oleji

biely grécky nízkotučný jogurt

ovsené vločky

med

vajcia

mleté čierne korenie

bazalka

oregano

tymian

horčica

vlašské orechy

soľ

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Zmiešam tuniaka zbaveného oleja spolu s vajciam, ovsenými vločkami (jemné by mohli byť), orechy (podrvené), nasekanými bylinkami a dochutím soľou. Spravím guličky, uložím na vystlaný plech papierom na pečenie. Pečiem cca 15 minút pri 175 °C. Omáčku len zmiešam ingrediencie. Podávam s opekanými zemiakmi dozdobené o bazalku. Šupky zo zemiakov a cvikly nevyhadzujem ale ochutím bylinkami (tymian, oregano, rozmarín..), korenie, soľ. Pokvapkám olejom a dám upiecť do trúby na cca 20 min pri 200 °C. Dochutím soľou.

Tagy: Jedlo