Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
tuniak v slnečnicovom oleji
biely grécky nízkotučný jogurt
ovsené vločky
med
vajcia
mleté čierne korenie
bazalka
oregano
tymian
horčica
vlašské orechy
soľ
Postup:
Zmiešam tuniaka zbaveného oleja spolu s vajciam, ovsenými vločkami (jemné by mohli byť), orechy (podrvené), nasekanými bylinkami a dochutím soľou. Spravím guličky, uložím na vystlaný plech papierom na pečenie. Pečiem cca 15 minút pri 175 °C. Omáčku len zmiešam ingrediencie. Podávam s opekanými zemiakmi dozdobené o bazalku. Šupky zo zemiakov a cvikly nevyhadzujem ale ochutím bylinkami (tymian, oregano, rozmarín..), korenie, soľ. Pokvapkám olejom a dám upiecť do trúby na cca 20 min pri 200 °C. Dochutím soľou.