Hlavné jedlo:  Sviečka na rýchlom plameni

Hlavné jedlo: Sviečka na rýchlom plameni

Sviečkovica na hubovej omáčke a hráškovou ryžou

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Sviečkovica 

Soľ a korenie

Ryža

Olivový olej

Hrášok

Cibuľa ·

Rukola

Cherry paradajky 

Smotana na šľahanie

Maslo

 Petržlenová vňať

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Ryžu umyjeme, pridáme hrášok, soľ a podlejeme olivovým olejom a vodou. Pečieme v rúre cca 25 minút.

Postup hubová omáčka:

Speníme si cibuľku a následne pridáme sparené huby. Pridáme soľ, korenie e necháme podusiť. Zalejeme smotanou na šľahanie a zjemníme trochou masla.

Postup sviečkovica:

Sviečkovicu umyjeme, pridáme soľ a korenie a prudko opečieme na oleji, aby sa zatiahla. V hrnci si speníme cibuľku, kde následne mäso dovaríme. Na tanieri dozdobíme rukolou, vňaťou a cherry paradajkami .

Tagy: Jedlo