Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
• 4 kuracie prsia
• morská soľ v mlynčeku
• čierne korenie v mlynčeku
• 2 hrste mladého špenátu
• 12 sušených paradajok
• 100 g balkánskeho syra
• 1 mozzarella (125 g)
• olivový olej
• 1 pomaranč
• 1 lyžica sekaného čerstvého tymianu
• 600 g varených zemiakov
• 1 lyžica masla
• 2 lahôdkové cibuľky
• 1 lyžica hrubozrnnej francúzskej horčice
• 2 lyžice kyslej smotany (16 %)
• čerstvá bazalka
Potrebujeme ďalej:
• tĺčik na mäso, špajdľu, strúhadlo, zapekaciu misu, škrabku na zemiaky, pučidlo
Postup:
Kuracie prsia narežeme tak, aby nám vznikol jeden veľký plát, ktorý zľahka naklepeme. Osolíme, okoreníme, naplníme špenátom, sušenými paradajkami, hranolčekmi balkánskeho syra a nastrúhanou mozzarellou. Takto pripravené prsia zabalíme a uzavrieme špajdľou. Okoreníme i z druhej strany, preložíme do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, posypeme nastrúhanou pomarančovou kôrou a sekaným tymianom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 20 minút. Zemiaky ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Potom ich precedíme, popučíme s maslom, štipkou soli, nasekanou lahôdkovou cibuľou, horčicou a zakysanou smotanou.