Polievka: Cavolfiore

Polievka: Cavolfiore

Krémová polievka z pečeného karfiolu.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

- 3 až 4 hlavy karfiolu

- 1 až 2 ks zemiakov

- smotana na šľahanie

- olivový olej

- soľ

- korenie

Zdobenie

- kôprový olej

- kôpor

- krutóny z chleba

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Karfiol nalámať na menšie kúsky. Piecť na 220 °C cca 30 - 40 min., kým sa neupečie. Do hrnca dáme upečený karfiol. Pridáme smotanu a varíme, kým sa smotana nezredukuje, ak je polievka veľmi riedka zahustíme zemiakom. Servírujeme s kôprovým olejom, krutóny a dozdobíme kôprovými vetvičkami.

Tagy: Polievka