Polievka: Pripečená skoro stále…

Polievka: Pripečená skoro stále…

Hokkaido polievka.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

olej

hokaido

mrkva

zemiak

cibuľa

vývar

mlieko

šľahačková smotana

kyslá smotana

tekvicové semienka

soľ

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Tekvicu hokkaido si ošúpeme a nakrájame na kocky. Uložíme na namastený plech a dáme zapiecť. Nakrájame si zeleninu: zemiak, mrkva a cibuľa. Pokrájanú cibuľu orestujeme a po minúte si pridáme nakrájanú mrkvu a zemiak restujeme. Orestovanú zeleninu podlejeme vývarom. Pridáme upečené hokkaido. Povaríme, vymixujeme a zjemníme smotanou a mliekom. Ozdobíme kyslou smotanou s opečenými tekvicovými jadierkami.

Tagy: Polievka