Hlavné jedlo: S behom za vitamínom C

Hlavné jedlo: S behom za vitamínom C

Pečená kačka s kapustou a knedlíkom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

5 kačacích stehien

Čierne korenie

Soľ

Olej

Biela Kapusta

Krištáľový cukor

Drvená Rasca

Cibuľa

Kačacia masť

Hladká múka

Suché Droždie

Mlieko

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Osolenú a okorenenú kačku dáme do plechu s masťou. Zakryjeme a dáme do trúby na 3 h a 140 stupňov. Každú pol hodinu kačku podlievame vodou. Kapustu si nakrájame na malé kúsky a orestujeme ju na masti na cibuľke. Pridáme karamelizovaný cukor, rascu a dusíme 1 hod. Na knedlík si zmiešame 125 ml mlieka a 125 ml vody. Pridáme droždie a celé to zmiešame s polohrubou múkou a vajcom. Cesto na knedlík si vymiesime. Necháme ho vykysnúť na 60 min zakryté pri izbovej teplote. Vykysnuté cesto si rozdelíme na knedlíky a dáme naparovať do hrnca s vodou na 20 min. 

Tagy: Jedlo