Polievka: Niekto to rád zelené

Polievka: Niekto to rád zelené

Hráškový krém s krevetami a bazalkovým pestom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Hráškový krém:

Cibuľa 1 ks

Hrášok mrazený 900 g

2 väčšie zemiaky

Zeleninový vyvar

2 strúčiky cesnaku

Olivový olej

15 ks kreviet

Soľ

Citrónová šťava

Mleté čierne korenie

Smotana na šľahanie

Na ozdobu: Hráškové klíčky

Pesto:

Bazalka

Píniové oriešky

Olivový olej

Parmezán

1 strúčik cesnaku

Krutóny:

Chlieb

Soľ

Mleté čierne korenie

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Necháme cibuľu mierne zosklovatieť a zalejeme ju vývarom. Pridáme nadrobno nakrájané zemiaky, soľ, čierne korenie podľa chuti a varíme, kým nebudú zemiaky úplne mäkké - cca 20 minút. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme mrazený hrášok a varíme ešte cca 10 - 15 minút. Prelejeme polievku do mixéra a rozmixujeme dohladka. Okoreníme podľa chuti, pridáme citrónovú šťavu. Počas varenia si pripravíme bazalkové pesto - lístky bazalky, opražené píniové oriešky, cesnak, olivový olej a parmezán spolu rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Pripravíme si krutóny - nakrájame chlieb, dáme na plech s papierom na pečenie, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom, pečieme 7-10 miut vo vyhriatej rúre. Krevety pokvapkáme citrónom a opekane na olivovom oleji, osolíme, okoreníme. Polievku podávame ozdobenú krevetami , pestom a hráškovými klíčkami, s pár kvapkami smotany na šľahanie, vedľa dáme krutóny podľa chuti.

Tagy: Polievka