Hlavné jedlo: Prsatá s netradičnou prílohou

Hlavné jedlo: Prsatá s netradičnou prílohou

Kurací stroganov s domácimi haluškami a jarnou cibuľkou.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

4 kuracie prsia

2 cibule

2 smotany na varenie bez laktózy

2 až 3 čajové lyžičky hladkej múky alebo škrobu na zahustenie bez lepku

1 rovná polievková lyžica horčice

5 polievkových lyžíc kečupu

1 čajová lyžička worchestrovej omáčky

1 polievková lyžica šťavy zo zaváraných uhoriek (môžete pridať aj 4 až 5 kyslých uhoriek)

1 polievková lyžica mletej červenej papriky

soľ a čierne korenie podľa chuti

2 Vajíčka

3 poháre vody

olej na vysmážanie

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Očistíme si 2 cibule a nakrájame ich na malé kúsky. Medzitým si do hlbokej panvice alebo hrnca nalejeme olej tak, aby sme zaliali celé dno. Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľu dozlatista. Cibuľu môžeme restovať na malom plameni a zatiaľ si umyjeme kuracie prsia, ktoré narežeme na tenšie pásy. Následne mäso pridáme k cibuli (môžeme postupne) a na väčšom plameni ho zo všetkých strán osmažíme tak, aby bolo skoro hotové. Následne k nemu pridáme horčicu, kečup, trošku čili omáčky, ak vám chutí jemne pikantné jedlo a worchestrovú omáčku. Premiešame a ochutíme soľou, čiernym korením a mletou červenou paprikou a znovu zamiešame. Ak chcete, pridajte k omáčke na malé kúsky nakrájané kyslé zavárané uhorky. Ja som pridal len trošku uhorkovej šťavy. Následne k mäsu prilejeme trochu vody - podľa toho, koľko asi chcete omáčky a necháme pár minút dusiť na miernom plameni. Po približne 10 minútach odkryjeme pokrievku a omáčku zjemníme smotanou a zahustíme múkou alebo škrobom. Ja si v smotane na varenie rozmiešam hladkú múku tak, aby v nej neboli hrudky a následne celú vylejem k omáčke. Všetko znovu premiešame, necháme zovrieť a varíme asi ešte minútku. Omáčku ochutnáme a ak je to potrebné, dochutíme ju. Nasekáme petržlenovú vňať najemno a pridáme do omáčky, aby ju krásne rozvoňala. Odstavíme z plameňa a necháme asi 3 minútky pod pokrievkou. 

Domáce halušky:
2 vajcia 
3 poháre vody 
Múka bez lepku  
Soľ  

Postup: 
Do misky si dáme dve vajcia a pridáme vodu. Zamiešame a pridáme múku. Miešame, pokiaľ nemáme krémové cesto. Keď je hotové cesto, pripravíme si hrniec s vodou a pomocníka na prípravu halušiek.   Začneme robiť halušky a necháme ich variť pokiaľ samé nevyplývajú na povrch. Medzi tým si omastíme misku a vložíme halušky. Pridáme maslo a soľ a pomiešame. 

Tagy: Jedlo