Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
4 kuracie prsia
2 cibule
2 smotany na varenie bez laktózy
2 až 3 čajové lyžičky hladkej múky alebo škrobu na zahustenie bez lepku
1 rovná polievková lyžica horčice
5 polievkových lyžíc kečupu
1 čajová lyžička worchestrovej omáčky
1 polievková lyžica šťavy zo zaváraných uhoriek (môžete pridať aj 4 až 5 kyslých uhoriek)
1 polievková lyžica mletej červenej papriky
soľ a čierne korenie podľa chuti
2 Vajíčka
3 poháre vody
olej na vysmážanie
Postup:
Očistíme si 2 cibule a nakrájame ich na malé kúsky. Medzitým si do hlbokej panvice alebo hrnca nalejeme olej tak, aby sme zaliali celé dno. Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľu dozlatista. Cibuľu môžeme restovať na malom plameni a zatiaľ si umyjeme kuracie prsia, ktoré narežeme na tenšie pásy. Následne mäso pridáme k cibuli (môžeme postupne) a na väčšom plameni ho zo všetkých strán osmažíme tak, aby bolo skoro hotové. Následne k nemu pridáme horčicu, kečup, trošku čili omáčky, ak vám chutí jemne pikantné jedlo a worchestrovú omáčku. Premiešame a ochutíme soľou, čiernym korením a mletou červenou paprikou a znovu zamiešame. Ak chcete, pridajte k omáčke na malé kúsky nakrájané kyslé zavárané uhorky. Ja som pridal len trošku uhorkovej šťavy. Následne k mäsu prilejeme trochu vody - podľa toho, koľko asi chcete omáčky a necháme pár minút dusiť na miernom plameni. Po približne 10 minútach odkryjeme pokrievku a omáčku zjemníme smotanou a zahustíme múkou alebo škrobom. Ja si v smotane na varenie rozmiešam hladkú múku tak, aby v nej neboli hrudky a následne celú vylejem k omáčke. Všetko znovu premiešame, necháme zovrieť a varíme asi ešte minútku. Omáčku ochutnáme a ak je to potrebné, dochutíme ju. Nasekáme petržlenovú vňať najemno a pridáme do omáčky, aby ju krásne rozvoňala. Odstavíme z plameňa a necháme asi 3 minútky pod pokrievkou.