Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie knedľa:
400 g polohrubá múka
1 vajce
soľ
droždie
mlieko
cukor
Postup:
Pripravíme si kvások 40 g kvasníc, 2 malé lyžičky cukru, zalejeme cca 150 ml vlažného mlieka. Po vykysnutí vlejeme do múky s vajcom, osolíme, vypracujeme cesto a necháme cca 20 min. vykysnúť. Medzitým dáme variť vodu do hrnca s parákom. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve polovice, vyformujeme knedle a keď začne vrieť voda vložíme na parák prikryjeme a necháme pariť 20 minút. Potom otvoríme, knedle popicháme vidličkou, vyberieme a necháme vychladnúť prikryté, aby nevyschli.
Ingrediencie hovädzie na divoko:
olej
1,5 kg hovädzieho mäsa, stehno z býka
1 mrkva
1 petržlen
300 g zeleru
soľ, korenie čierne
korenie na divinu
korenie červený steak
bobkový list 3 ks
údená slanina 150 g
cibuľa
sladká smotana 33 %
1 až 2 ks
Postup:
Mäso nakrájame, naklepeme, narežeme, aby sa nekrútilo. V hrnci na oleji speníme cibuľu, potom pridáme na kocky nakrájanú slaninu, keď je orestovaná pridáme všetku na kocky nakrájanú zeleninu. Restujeme kým nezačne voňať, postupne pridávame mäso, restujeme a pridáme všetky koreniny vrátane soli a bobkového listu. Keď mäso pustí šťavu, zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť na miernom ohni do zmäknutia. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na tanier, aj bobkový list a celú zmes dáme do mixéra rozmixovať do hladka. Potom vrátime do hrnca spolu s mäsom, keď omáčka začne vrieť, nalejeme smotanu podľa potreby. Zelenina zabezpečí hustotu omáčky, smotanou ju zriedime a dochutíme. Necháme ešte 10 minút povariť. Podávame s pripravenou knedľou.