Hlavné jedlo: Poľovník má plný zásobník

Hlavné jedlo: Poľovník má plný zásobník

Hovädzie na divoko a domáca knedľa.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie knedľa:

400 g polohrubá múka

1 vajce

soľ

droždie

mlieko

cukor

Postup:

Pripravíme si kvások 40 g kvasníc, 2 malé lyžičky cukru, zalejeme cca 150 ml vlažného mlieka. Po vykysnutí vlejeme do múky s vajcom, osolíme, vypracujeme cesto a necháme cca 20 min. vykysnúť. Medzitým dáme variť vodu do hrnca s parákom. Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve polovice, vyformujeme knedle a keď začne vrieť voda vložíme na parák prikryjeme a necháme pariť 20 minút. Potom otvoríme, knedle popicháme vidličkou, vyberieme a necháme vychladnúť prikryté, aby nevyschli.

Zdroj: TV JOJ

Ingrediencie hovädzie na divoko:

olej

1,5 kg hovädzieho mäsa, stehno z býka

1 mrkva

1 petržlen

300 g zeleru

soľ, korenie čierne

korenie na divinu

korenie červený steak

bobkový list 3 ks

údená slanina 150 g

cibuľa

sladká smotana 33 %

1 až 2 ks

Postup:

Mäso nakrájame, naklepeme, narežeme, aby sa nekrútilo. V hrnci na oleji speníme cibuľu, potom pridáme na kocky nakrájanú slaninu, keď je orestovaná pridáme všetku na kocky nakrájanú zeleninu. Restujeme kým nezačne voňať, postupne pridávame mäso, restujeme a pridáme všetky koreniny vrátane soli a bobkového listu. Keď mäso pustí šťavu, zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť na miernom ohni do zmäknutia. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na tanier, aj bobkový list a celú zmes dáme do mixéra rozmixovať do hladka. Potom vrátime do hrnca spolu s mäsom, keď omáčka začne vrieť, nalejeme smotanu podľa potreby. Zelenina zabezpečí hustotu omáčky, smotanou ju zriedime a dochutíme. Necháme ešte 10 minút povariť. Podávame s pripravenou knedľou.

Tagy: Jedlo