Polievka: Chute ako prasa

Polievka: Chute ako prasa

Lesná hríbová polievka zo slaninovou krustou

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

cibuľa

cesnak

hovädzí vývar

mrazené alebo čerstvé hríby

maslo

smotana na šľahanie

biele víno

hladká múka

petržlenová vňať 

oravská slaninka

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Nadrobno nakrájanú cibuľu si orestujeme, pridáme huby a restujeme spolu. Podlejeme hovädzím vývarom a necháme variť. Ku koncu pridáme smotanu na šľahanie, biele víno a povaríme. Dochutíme soľou, cesnakom a mletým čiernym korením. Finálne polievku zahustíme pomocou masla a múky tzv. bešamel. (zápražka) Slaninku si nakrájame na drobno a dáme na plech s mastným papierom a dáme do rúry na 180 stupňov Celzia cca 6 - 9 minút. Vyberieme a necháme preschnúť na suchom mieste. Polievku naložíme do misky a zdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou a našou chrumkavou slaninovou krustou.

Tagy: Polievka