Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
kuracie stehna
cibuľa
tymian
červená paprika sladká
soľ
hladká muka
Postup:
Na oleji podusíme do zlatistá cibuľu nakrájanú na kocky. Odstavíme z ohňa a prisypeme mletú červenú papriku. Zamiešame. Kuracie mäso nakrájame na kocky , pridáme k cibuli s paprikou, zalejeme vodou a začneme dusiť. Pridáme soľ a pod pokrievkou dusíme domäkka. Ak je treba, podlievame vodou. Varíme cca 30 min. Do misky dáme asi 2 čajové lyžičky hladkej muky, rozmiešame to v smotane na varenie a cez sitko preleje do paprikášu, ktorý sme pomaličky začali ohrievať, pridáme lístok tymianov. Paprikáš zahustíme a musí začať vrieť. Odstavíme z ohňa a môžeme podávať s haluškami. Halušky - zmiešame polohrubú múku s vajíčkom, trochou soli a pridáme vodu. Vymieňame hladké cestíčko. Hádžeme do hrnca s vriacou vodou. Keď vyplávajú, je to hotové.