Hlavné jedlo: Chuťovka pravého bicepsu

Hlavné jedlo: Chuťovka pravého bicepsu

Paprikáš.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

kuracie stehna

cibuľa

tymian

červená paprika sladká  

soľ

hladká muka

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na oleji podusíme do zlatistá cibuľu nakrájanú na kocky. Odstavíme z ohňa a prisypeme mletú červenú papriku. Zamiešame. Kuracie mäso nakrájame na kocky , pridáme k cibuli s paprikou, zalejeme vodou a začneme dusiť. Pridáme soľ a pod pokrievkou dusíme domäkka. Ak je treba, podlievame vodou. Varíme cca 30 min. Do misky dáme asi 2 čajové lyžičky hladkej muky, rozmiešame to v smotane na varenie a cez sitko preleje do paprikášu, ktorý sme pomaličky začali ohrievať, pridáme lístok tymianov. Paprikáš zahustíme a musí začať vrieť. Odstavíme z ohňa a môžeme podávať s haluškami. Halušky - zmiešame polohrubú múku s vajíčkom, trochou soli a pridáme vodu. Vymieňame hladké cestíčko. Hádžeme do hrnca s vriacou vodou. Keď vyplávajú, je to hotové.

Tagy: Jedlo