Dezert:  Majačok

Dezert: Majačok

Jahodová torta s mascarpone a bielou čokoládou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

3 ks vajíčka 

3 PL polohrubá múka 

3 PL  kryštálový cukor 

Soľ 

2 PL teplá voda 

1 PL olej 

1 ČL kypriaci prášok 

2 ks smotana na Šľahanie 

mascarpone 

tvaroh jemný 

2 PL práškový cukor 

500 g jahody 

biela čokoláda 

mäta na zdobenie 

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Vajíčka si rozdelíme, do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme. Do žĺtok pridáme múku, cukor, vodu, olej a kypriaci prášok a vyšľaháme. Primiešame vyšľahaný sneh. Cesto nalejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov na 15 minút. Na krém si vyšľaháme šľahačku, primiešame mascarpone, tvaroh a práškový cukor. Jahody vymixujeme a pridáme do krému. Čokoládu spolu so šľahačkovou smotanou rozpustíme. Na vychladnutý korpus nanesieme krém a polejeme čokoládou. Dáme chladiť. 

Tagy: Dezert