Hlavné jedlo: Cez Maďarsko na západ

Hlavné jedlo: Cez Maďarsko na západ

Maďarsky guláš s karlovarským knedlíkom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Guláš:

2 kg. Hovädzí krk

1 x paradajkový pretlak

2 ks cibuľa

3 strúčky cesnaku

Červená cibuľa

Feferónky

Soľ, mleté čier korenie na maďarsky guláš

Olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mäso nakrájať aj cibuľu, cibuľu popražím na oleji, pridám mäso, soľ mleté č. korenie, podusím, zalejem paradajkovým pretlakom a nechám variť, pred koncom pridám korenie na maďarsky guláš. Červená cibuľa na kolieska a feferónka na ozdobu.

Knedlik:

8 ks rožok aspoň 1 deň staré

4 ks vajce

Petržlenova vňať

Rozpustené maslo 2 PL

250 ml mlieka

1 PL polohrubá múka

Soľ

Postup:

Rožky nakrájame na kocky, žĺtka s maslom vyšľahať, naliať na rožky, pridať nasekanú vňať, mlieko dobre zamiešať, pridať múku, osoliť a okoreniť, zamiešať, na koniec pridáme vyšľahané bielka a opatrne zamieňame do hmoty. Rozložíme si potravinovú fóliu, potrieme olejom, lyžicou naukladáme zmes a vytvoríme taký valček, varíme nad parou 25 minút.

Tagy: Jedlo