Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Guláš:
2 kg. Hovädzí krk
1 x paradajkový pretlak
2 ks cibuľa
3 strúčky cesnaku
Červená cibuľa
Feferónky
Soľ, mleté čier korenie na maďarsky guláš
Olej
Postup:
Mäso nakrájať aj cibuľu, cibuľu popražím na oleji, pridám mäso, soľ mleté č. korenie, podusím, zalejem paradajkovým pretlakom a nechám variť, pred koncom pridám korenie na maďarsky guláš. Červená cibuľa na kolieska a feferónka na ozdobu.
Knedlik:
8 ks rožok aspoň 1 deň staré
4 ks vajce
Petržlenova vňať
Rozpustené maslo 2 PL
250 ml mlieka
1 PL polohrubá múka
Soľ
Postup:
Rožky nakrájame na kocky, žĺtka s maslom vyšľahať, naliať na rožky, pridať nasekanú vňať, mlieko dobre zamiešať, pridať múku, osoliť a okoreniť, zamiešať, na koniec pridáme vyšľahané bielka a opatrne zamieňame do hmoty. Rozložíme si potravinovú fóliu, potrieme olejom, lyžicou naukladáme zmes a vytvoríme taký valček, varíme nad parou 25 minút.