Predjedlo: Bosoráčka

Predjedlo: Bosoráčka

Cesnačka.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

500 g zemiakov

1 hlavička cesnaku

olivový olej

2 lyžice masla

soľ

čierne korenie

1,5 l zeleninového vývaru

250 ml smotany na šľahanie

1 francúzska bageta

čerstvá pažítka na ozdobu

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Zemiaky a cesnak očistíme. Zemiaky nakrájame na väčšie kúsky a strúčiky cesnaku nadrobno. Do väčšieho hrnca pridáme trochu olivového oleja a 1 lyžicu masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme nasekaný cesnak. Restujeme, kým cesnak získa zlatistú farbu. Potom pridáme nakrájané zemiaky, vývar, soľ a korenie. Varíme pod pokrievkou na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú. Uvarenú polievku rozmixujeme pomocou tyčového mixéra dohladka. Vrátime späť na oheň, prilejeme smotanu, pridáme 1 lyžicu masla a necháme prejsť varom. Medzitým nakrájame bagetu na tenké plátky a opečieme ju na panvici s rozohriatym zvyšným maslom po oboch stranách do zlatohneda. Vychladnuté bagetky potrieme zľahka cesnakom.

Tagy: Polievka