Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
mäso z diviny
mrkva
petržlen
cibuľa
koreniny: nové korenie, čierne korenie, bobkový list, tymian, mletá rasca
soľ
smotana na šľahanie.
Postup:
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na oleji. Po chvíľke smaženia k nej pridáme mrkvu, petržlen a koreniny. Pridáme mäso, ktoré mierne osmažíme spolu so zeleninou. Keď je mäso „zatiahnuté“, pridáme trochu vody, mierne osolíme a všetko spolu varíme približne 2 hodiny. Potom odstránime bobuľky korenia a bobkový list. Uvarené mäso preložíme na samostatný tanier. Do zmesi v hrnci pridáme smotanu na šľahanie a mixérom rozmixujeme do hladka. Tak vznikne omáčka, ktorú potom minútku-dve ohrejeme v hrnci. Omáčku dochutíme soľou a citrónovou šťavou. Podávame s knedľou.