Dezert: Krehulinký krém

Dezert: Krehulinký krém

Mliečny dezert.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Plnka:Mascarpone 250 gLyžica meduCitrónVanilkový cukor3 lyžice mliekaSmetafixSmotana na šľahanie

Postup: Do misy si dáme mascarpone, lyžicu medu, nastrúhanú kôru z jedného citrónu, vanilkový cukor a 3 lyžice mlieka a vyšľaháme do tuha. Do druhej misy si dáme smotanu na šľahanie a smetafix a vyšľaháme do tuha. Oba krémy spojíme do kopy a zmiešame aby sa nám chute prepojili.Cesto:5 vajecOlej 50 mlMlieko 50 mlTortová hladká múka 60 gŠťava z pol citrónuPráškový cukor 50 g

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka si vyšľaháme so šťavou z citrónu a s práškovým cukrom. Do väčšej misy si dáme olej a mlieko a iba premiešame, nešľaháme. Pridáme preosiatu múku a poriadne premiešame. Do tejto zmesi pridáme vyšľahané bielka, poriadne premiešame a vylejeme do plechu vystlaným pečiacim papierom.Do rozohriatej rúry vložíme plech na 20min. a pečieme pri 180 °C. Po upečení si vyberieme plát z plechu, rozdelíme ho na 2 časti. Jednu časť natrieme krémom, priklopíme druhou časťou. A vrch ešte potrieme krémom. Na ozdbou použijeme čokoládový toping, jahody a maliny.

Tagy: Dezert