Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
krkovička
cesnak
slanina
cibuľa
šampiňóny
soľ
korenie
zemiaky
červená sladká paprika
Postup:
Umytú a opracovanú krkovičku nakrájame na plátky, ochutíme soľou a korením a následne uložíme na plech. Očistený cesnak tiež hodíme k ostatným ingredienciám. Umyté šampiňóny nakrájané na polku hodíme k mäsu a tiež dochutíme soľou a korením. Nakrájame cibuľu na väčšie kúsky, ochutíme a pridáme na plech spolu s nakrájanou slaninou na plátky. Pridáme olej, podlejeme vodou a necháme to piecť v rúre do zmäknutia. Po upečení vyberieme mäsko a šampiňóny na slaninu. Výpek s cibuľou si prelejeme do hrnca, pomixujeme podľa potreby, dochutíme a zahustíme kukuričným škrobom. Očistené a nakrájané zemiaky dáme variť do slanej vody do zmäknutia. Medzitým si pripravíme cibuľu - nakrájanú nadrobno - speníme na oleji. Neskôr pridáme mletú červenú papriku a zalejeme uvarené zemiaky. Popučíme zemiaky a dochutíme podľa potreby .