Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
5 ks pstruh
4 cl oliv.olej
50 g maslo
soľ, korenie
600 g zemiaky uvarené v šupke
4 ks vajcia
100 g detská krupica
muškátový orech
60 g šalotka bananova
500 g čierny koren
80 g maslo prepálené
0,5 l mlieko
soľ, korenie
2 ks citrón
kyslá smotana
1 l rybací vývar
0,5 l víno
0,3 l šľahačka 33 %
80 g maslo
pór
150 g čerstvý baby špenát
60 g banánová šalotka
100 g mandle nepražené nesolené bez šupky
150 g pór
100 g fenikel
mikrobylinky
Postup:
Pstruha zbavíme šupín, vyfiletujeme, nakrájame na požadovanú veľkosť, jednu časť stiahneme z kože, druhú necháme s kožou. Naplníme upečenými posekanými mandľami, špenátom. Osoléme, okoreníme a zatiahneme s fóliou do rolky. Sous-vidujeme 15 minút pri teplote 55 C. Uvarené zemiaky si nastrúhame, pridáme žĺtka, orestovanú šalotku, kúsky pstruha nakrájaného na kocky, vyšľahané bielka, soľ, korenie a citrónovú šťavu. Podľa potreby detskú krupicu a pečieme dolky na olivovom oleji z oboch strán na pomalom ohni. Nakoniec vykrojíme krúžok. Čierny koreň si očistíme a vložíme do citrónovej vody, aby nám nesčernel. Pridáme prepálené maslo, trošku šľahačky a kyslú smotanu a rozmixujeme na hladké pyré. Z rybacieho vývaru (ktorý sme si pripravili z kosti zo pstruha a zeleniny), bieleho vína, šľahačky 33%, a masla si spravíme omáčku. Pór si nakrájame na kocky, zblanžírujeme a spolu s čerstvým špenátom vymixujeme do omáčky. Mandle si vysušíme v rúre 120C cca 1hodinu. Fenikel si nastrúhame na mandolíne na tenké plátky. Namočíme do studenej vody a pred podávaním pokvapkáme citrónom, olivovým olejom a pridáme štipku soli. Dozdobíme mikrobylinkami.