Hlavné jedlo: Ital nezná ten zázrák

Hlavné jedlo: Ital nezná ten zázrák

Výpečky s kapustou a knedľou.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny na výpečky:

300 g bôcik 

300 g pliecka

cibuľa

cesnak

bobk. list

nové korenie a č. korenie

trošku vody

 soľ

rasca

Zdroj: TV JOJ

Príprava: 

Mäso si nakrájame na kocky, dáme do pekáča, pridáme cibuľu a cesnak, nakrájané, všetko korenie a podlejeme troškou vody a dáme piecť na hodinu, prikryté a pol hodiny bez.

Kapusta:

kapusta

soľ

cukor

č.korenie

ocot

cukor

cibuľa

slaninka 

bobk. list

rasca

Postup: 

Kapusta si nakrájame alebo nakrájame na malé pásiky, pridáme vodu a necháme v hrnci povariť, potom nasypeme na kapustu cukor ktorý necháme skaramelizovať, pridáme rascu, bobk. list a varíme, v kastróly si nakrájame cibuľu a slaninku osmažíme, poprášíme trošičkou múky a pridáme do kapusty, kapustu dochutíme soľou, octom a necháme povariť.

Knedľa:

hrubá múka

droždie

soľ

cukor

mlieko

Postup:

Urobíme si kvások, ktorý necháme vzísť v teple - z kvasníc, trošky mlieka a cukru - potom dáme polohrubú múku soľ, vodu a pridáme kvások a urobíme cesto, necháme vykysnúť, z cesta urobíme 2 knedle a povaríme vo vode.

Tagy: Jedlo