Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny na výpečky:
300 g bôcik
300 g pliecka
cibuľa
cesnak
bobk. list
nové korenie a č. korenie
trošku vody
soľ
rasca
Príprava:
Mäso si nakrájame na kocky, dáme do pekáča, pridáme cibuľu a cesnak, nakrájané, všetko korenie a podlejeme troškou vody a dáme piecť na hodinu, prikryté a pol hodiny bez.
Kapusta:
kapusta
soľ
cukor
č.korenie
ocot
cukor
cibuľa
slaninka
bobk. list
rasca
Postup:
Kapusta si nakrájame alebo nakrájame na malé pásiky, pridáme vodu a necháme v hrnci povariť, potom nasypeme na kapustu cukor ktorý necháme skaramelizovať, pridáme rascu, bobk. list a varíme, v kastróly si nakrájame cibuľu a slaninku osmažíme, poprášíme trošičkou múky a pridáme do kapusty, kapustu dochutíme soľou, octom a necháme povariť.
Knedľa:
hrubá múka
droždie
soľ
cukor
mlieko
Postup:
Urobíme si kvások, ktorý necháme vzísť v teple - z kvasníc, trošky mlieka a cukru - potom dáme polohrubú múku soľ, vodu a pridáme kvások a urobíme cesto, necháme vykysnúť, z cesta urobíme 2 knedle a povaríme vo vode.