Hlavné jedlo: Farebný obláčik

Hlavné jedlo: Farebný obláčik

Hovädzia sviečková na smotane.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Hovädzie mäso 2 kg

Mrkva 12 ks

Petržlen 6 ks

Zeler 1 ks

Cibuľa 2 x

Citrón ½

Smotana na varenie 2 x

Kryštálový cukor 5 PL

Olej

Solamyl

Horčica 1 - 2 ČL

Soľ

Bobkový list

Mleté čierne korenie

Čierne korenie celé

Nové korenie celé

Voda

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Umyjeme, osušíme mäso a očistíme ho. Následne ho osolíme a okoreníme. Do hrnca si dáme olej a sprudka opečieme mäso zo všetkých strán. Mäso vyberieme a do oleja pridáme cukor a spravíme karamel. Pridáme cibuľu a opražíme ju. Pridám koreňovú zeleninu a tiež ju opražíme. Zalejeme vodou, pridám citrón, horčicu a všetko korenie a soľ. Pridáme mäso, zakryjeme a necháme variť až do zmäknutia. Vyberieme mäso a skontrolujeme zeleninu, či už je mäkká. Vyberieme bobkový list, čierne a nové korenie. Zeleninu pomixujeme a privedieme opäť k varu. Keď nám sviečková vrie, pridáme smotanu a necháme prevrieť ešte cca 5 - 10 min. Keď je riedka, zahustíme ju solamylom

Ingrediencie:

Polohrubá múka 500 g

Kvasnice 1 x

Vajce 1 x

Voda 1,5 dcl

Soľ 1,5 ČL

Kryštálový cukor ½ ČL

Postup:

Rozrobíme si kvasnice s trochou vlažnej vody a cukrom. Necháme vykysnúť 10 - 15 min. Zmiešame múku, vajce, soľ, kvasnice a vodu. Vypracujeme cesto, pomúčime a necháme 30 - 40 min kysnúť. Cesto si rozdelíme na 2 časti a vytvoríme z nich 2 knedle. Necháme kysnúť ešte cca 10 min. Medzi tým si nachystáme hrniec s vodu a privedieme vodu k varu. Knedle dáme nad paru a zakryté paríme 20 - 25 min. Knedle vytiahneme, potrieme olejom a párkrát pichneme do nich svidličkou

Tagy: Jedlo