Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
Hovädzie mäso 2 kg
Mrkva 12 ks
Petržlen 6 ks
Zeler 1 ks
Cibuľa 2 x
Citrón ½
Smotana na varenie 2 x
Kryštálový cukor 5 PL
Olej
Solamyl
Horčica 1 - 2 ČL
Soľ
Bobkový list
Mleté čierne korenie
Čierne korenie celé
Nové korenie celé
Voda
Postup:
Umyjeme, osušíme mäso a očistíme ho. Následne ho osolíme a okoreníme. Do hrnca si dáme olej a sprudka opečieme mäso zo všetkých strán. Mäso vyberieme a do oleja pridáme cukor a spravíme karamel. Pridáme cibuľu a opražíme ju. Pridám koreňovú zeleninu a tiež ju opražíme. Zalejeme vodou, pridám citrón, horčicu a všetko korenie a soľ. Pridáme mäso, zakryjeme a necháme variť až do zmäknutia. Vyberieme mäso a skontrolujeme zeleninu, či už je mäkká. Vyberieme bobkový list, čierne a nové korenie. Zeleninu pomixujeme a privedieme opäť k varu. Keď nám sviečková vrie, pridáme smotanu a necháme prevrieť ešte cca 5 - 10 min. Keď je riedka, zahustíme ju solamylom
Ingrediencie:
Polohrubá múka 500 g
Kvasnice 1 x
Vajce 1 x
Voda 1,5 dcl
Soľ 1,5 ČL
Kryštálový cukor ½ ČL
Postup:
Rozrobíme si kvasnice s trochou vlažnej vody a cukrom. Necháme vykysnúť 10 - 15 min. Zmiešame múku, vajce, soľ, kvasnice a vodu. Vypracujeme cesto, pomúčime a necháme 30 - 40 min kysnúť. Cesto si rozdelíme na 2 časti a vytvoríme z nich 2 knedle. Necháme kysnúť ešte cca 10 min. Medzi tým si nachystáme hrniec s vodu a privedieme vodu k varu. Knedle dáme nad paru a zakryté paríme 20 - 25 min. Knedle vytiahneme, potrieme olejom a párkrát pichneme do nich svidličkou