Hlavné jedlo: Kalorický tunel na oblaku

Hlavné jedlo: Kalorický tunel na oblaku

Kuracia rolka plnená slaninou a syrom.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Kuracia rolka

5 ks kuracie prsia

Plátky slaniny

Plátky syra

olej

Soľ

Korenie

Smotanová omáčka z krémových šampiňónov:

500 g krémové šampiňóny

1 bal. smotana na šľahanie

Cibuľa

Soľ

Korenie

Zemiakový škrob

Zdroj: TV JOJ

Štuchané zemiaky so slaninou a cibuľou: 

1,5 kg zemiaky

Cibuľa

Slanina

Olej

Soľ

Korenie

Postup:

Kuracie rolky:

Kuracie prsia si nakrojíme a rozklepeme na tenšie plátky, z oboch strán osolíme a okoreníme, na pláty rozložíme v jednej vrstve slaninu a syr, pláty zrolujeme do roliek a zviažeme niťou alebo prichytíme špajdľou, do väčšej panvice si dáme rozpáliť olej, všetky rolky sprudka opečieme z každej strany, rolky vložíme do plechu na pečenie, ktorý sme potreli olejom, pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov asi 30 min.

Šťuchané zemiaky so slaninou a cibuľou:

Zemiaky si očistíme a uvaríme v slanej vode do mäkka, slaninu si pokrájame na malé kocky a vložíme do panvice, slaninu opekáme do zlato-hneda kým sa trošku nevytopí, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a restujeme do zlato–hneda, po dorestovaní pridáme zmes slaniny a cibule k zemiakom a pomágame.

Smotanová omáčka z krémových šampiňónov: 

Na panvici si rozpálime olej, cibuľu nakrájame na jemno a restujeme do zlato-hneda, šampiňóny pokrájame na malé kúsky a pridáme k cibuli, restujeme cca 5 min,, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do zmäknutia, po zredukovaní tekutiny zalejeme smotanou na šľahanie a varíme, nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením.

Tagy: Jedlo