Dezert: Na slame

Dezert: Na slame

Jahodové carpaccio s mascarpone.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Jahody čerstvé
Jahody mrazené
Mrazom sušené jahody
Mascarpone
šľahačka
Pistácie
Maliny
Kokos strúhaný
Biela čokoláda
Drvené sušienky

Pena: 
Vyšľaháme 250 g mascarpone so 400 ml šľahačkou a cukrom. Šľaháme do pevnej hmoty a odložíme do chladničky.

Zdroj: TV JOJ

kokosové guľky:

Mascarpone dáme do misky, prisypeme cukor, zamiešame, potom pridáme kokos. Urobíme guličky a obalíme v kokose.

Jahodová omáčka:

Dáme do hrnce mrazené jahody, cukor a rozvaríme.

Jahodový kaviár:

Nakrájame na čo najmenšie kostičky čerstvé jahody

Čokoládová dekorácia:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu. Vylejeme ju na plech s pečiacim papierom. Rozotrieme a posypeme pistáciami a sušienkami.

Tagy: Dezert