Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Múka semolina
Vajíčka
Lúpané paradajky
Cesnak
Hnedý cukor
Čerstvá bazalka /resp. petržlenová hladká vňatka/
Krevety
Kalamáre
Slávky
Maslo
Biele víno
Citrónová šťava
Soľ, olivový olej extra virgin
Parmezán
Postup:
Pripravíme si cca kilo semoliny, 7 celých vajíčok a pár kvapiek vody. Toto umiestnime do stroja na cestoviny. Necháme zamiesiť a vyrobíme si čerstvé cestoviny. Medzitým si urobíme cesnakovú pastu /strúčiky čisteného cesnaku spolu s olivovým olejom mixneme na pastu. Tú umiestnime do hrnca a keď začne „voňať“ pridáme lúpané paradajky, hnedý cukor a soľ. Privedieme do varu. Natrháme lístky čerstvej bazalky a rozmixujeme. Necháme vychladnúť. Krevety s kalamármi zarestujeme na oleji, pridáme citrónovú šťavu, soľ a korenie. Slávky premyjeme, na masle s cesnakovou pastou zohrejeme, keď sa začnú otvárať podlejeme bielym vínom a zredukujeme. Môžeme pridať petržlenovú vňatku. Cestoviny uvaríme, a pridáme zmes neapolskej omáčky z lúpaných paradajok spolu s krevetami, kalamármi a slávkami.