Hlavné jedlo: Okúpaná dáma

Hlavné jedlo: Okúpaná dáma

Daniel so zelerovým pyré.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

Chrbát s Daniela

Zeler

Maslo

Smotana

Šípkový džem

Červené víno

Cukor

Pistácie

Cibula červená

Baby zelenina

Soľ

Korenie

Cesnak

Tymián

Mikrobylinky

Horčica

Mlieko

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Daniela si nasolíme nakoreníme a zabalíme do fólie spolu s tymianom. Dáme robiť do vodného kúpeľa na 58 stupňov a 1 hodinu. Po urobení opečieme na oleji s cesnakom, dáme bokom potrieme jemne horčicou a obalíme v rozmixovaných pistáciách.

Zelerové pyré: 

Očistíme zeler nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody s trochou mlieka. Po uvarení rozmixujeme pridáme smotanu, maslo a dochutíme soľou.

Omáčka:

Necháme si skaramelizovať cukor, pridáme červené víno, šípkový džem a necháme prevariť. Na konci pridáme maslo na zahustenie. Dochutíme soľou a korením.

Cibuľový džem: 

Nakrájanú cibuľu dáme na panvicu necháme opražiť a podlejeme vínom a varíme do mäkka. Po uvarení pridáme soľ a korenie. Rozmixujeme do hladka. Baby zeleninu opečieme na masle s použijeme ako dozdobenie jedla.

Tagy: Jedlo