Hlavné jedlo: Sibírsky netvor

Hlavné jedlo: Sibírsky netvor

Grilovaný jeseter, biele fazuľky a fenikel.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

Jeseter:

Voda 1 l

Soľ 10 g

Maslo

Fazuľky:

Namočená fazuľa 300 g

Pór 1 ks

Mrkva 2 ks

Cesnak 1 hlavička

Olivový olej 30 ml

Soľ 5 g

Feniklové semiačka 4 g

Voda 700 ml

Fazuľové pyré:

Uvarné fazuľky 150 g

Olivový olej 50 ml

Miso pasta 30 g

Citrón 1 ks

Soľ 2 g

Vývar z fazuliek podľa potreby

Omáčka:

Rybacie kosti 500 g

Vermut 100 ml

Smotana 100 ml

Pór 1 ks

Fenikel 1 ks

Šalotka 2 ks

Tymián 30 g

Maslo 100 g

Pečený fenikel:

Fenikel 2 ks

Citrón 1 ks

Maslo 10 g

Soľ 2 g

Cukor 2 g

Jablčná šťava 1 dcl

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Jesetera si naložíme do soľného roztoku na 30 minút. potom ho opláchneme a osušíme. Noc vopred si namočíme fazuľky a na druhý deň si ich spolu zo zeleninou a olivovým olejom uvaríme domäkka. Časť fazuliek si s ostatnými ingredienciami rozmixujeme na pyré a druhú čast si necháme na servírovanie na tanieri. Z rybacích kostí si urobíme vývar, ostatnú zeleninu si nakrájame najemno a zarestujeme v panvici a následne podlejeme vínom a vermutom, s ktorých odparíme alkohol a takto pripravený základ podlejeme vývarom a zredujume na polovicu a precedíme cez sitko. Pridáme smotanu a redukujme na potrebnú hustotu nakoniec pridáme maslo, ktoré metličkou vmiešame do roztopenia. Na pečený fenikel si fenikel rozkrojíme na polovicu a na vyhriatej panvici zarestujeme do zlatista. Pridáme soľ, cukor, jablčnú stavu a citrón rozkrojený na polovicu. Takto pripravený fenikel dáme do vyhriatej trúby na 180 stupňov a pečieme do mäkka. Nakoniec si opečieme rybu na grile alebo na panvici a môžeme servírovať.

Tagy: Jedlo