Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
3/4 balenia Arborio ryže na risotto
1 strúčik cesnaku
1 biela cibuľa
2 cm zázvoru
200 ml kokosového mlieka
1,5 lyžičky červenej kari pasty
1 veľká lyžica kari madras korenia
korenie a soľ
1 lyžička mletej papriky
chilli vločky (podľa chuti)
1 lyžica citrónovej šťavy
1 l zeleninového vývaru
150 ml suchého bieleho vína
5 kreviet na osobu
2 stracciatella burrata
150 g špenátu
1 červená špicatá paprika
hrsť kešu orechov
olivový olej
maslo
paradajkový pretlak
Postup:
Nakrájame cesnak, cibuľu a zázvor na jemno. Orestujeme na veľkej panvici na olivovom oleji. Po 2 minútach pridáme ryžu a smažíme do zlatista. Následne prilejeme víno. Akonáhle ryža vsiakne všetko víno, začneme po častiach prilievať vývar. Asi 2 nebo 3 hlboké naberačky, aby bola ryža pod vodou. Keď sa vývar vsiakne do ryže, znovu prilejeme vývar. Tento postup opakujeme. Pridáme korenie, soľ, papriku, chilli vločky, korenie kari madras, červenú curry pastu a kešu orechy. Dôkladne premiešame. Papriku nakrájame na drobné kúsky a otestujeme ju spolu so špenátom na olivovou oleji. Následne túto zmes pridáme k risottu. Na rovnakej panvici opečieme krevety so soľou a čiernym korením. K risottu prilejeme kokosové mlieko a dôkladne premiešame. Nakoniec pridáme pretlak a citrónovú šťavu. Keď všetko vsiakne do ryže, na záver pridáme dve lyžice masla. Servírujeme s natrhanou burratou a krevetami.