Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
• 1 šálka dlhozrnného ryža (napr. basmati)
• 2 šálky vody
• 1/2 šálky sušených brusníc
• 1 lyžica rastlinného oleja (napr. kokosový olej)
• 1 veľká cibuľa, nasekaná
• 2 strúčiky cesnaku, nasekané
• 1 lyžica čerstvého zázvoru, nasekaného
• 2 lyžice kari pasty (podľa chuti)
• 1 plechovka (400 ml) kokosového mlieka
• Soľ a čierne korenie podľa chuti
• Čerstvá korianderová vňať na ozdobu (voliteľné)
Postup:
Príprava ryže:
V hrnci so silným dnom zohrej olej. Pridaj nasekanú cibuľu a orestuj ju dozlatista. Pridaj nasekaný cesnak a zázvor a orestuj ďalšie 1-2 minúty, kým sa neuvoní ich aróma. Pridaj kari pastu a miešaj, kým sa zahreje a uvoľní svoje arómy. Pridaj ryžu a orestuj ju spolu s kari pastou asi 1 minútu, kým sa ryža nezahreje a nezíska korenistú chuť.
Pridanie zvyšných ingrediencií:
Pridaj sušené brusnice a dobre premiešaj. Nalej kokosové mlieko a vodu. Premiešaj a nechaj zmes prevrieť.
Varenie ryže:
Po prevarení zníž teplotu a zakry hrniec. Nechaj ryžu variť na miernom ohni približne 15-20 minút, kým voda úplne nevyparí a ryža nezmäkne.