Hlavné jedlo:   India

Hlavné jedlo: India

Brusnicová ryža s kokosovým curry.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

• 1 šálka dlhozrnného ryža (napr. basmati)

• 2 šálky vody

• 1/2 šálky sušených brusníc

• 1 lyžica rastlinného oleja (napr. kokosový olej)

• 1 veľká cibuľa, nasekaná

• 2 strúčiky cesnaku, nasekané

• 1 lyžica čerstvého zázvoru, nasekaného

• 2 lyžice kari pasty (podľa chuti)

• 1 plechovka (400 ml) kokosového mlieka

• Soľ a čierne korenie podľa chuti

• Čerstvá korianderová vňať na ozdobu (voliteľné)

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Príprava ryže:

V hrnci so silným dnom zohrej olej. Pridaj nasekanú cibuľu a orestuj ju dozlatista. Pridaj nasekaný cesnak a zázvor a orestuj ďalšie 1-2 minúty, kým sa neuvoní ich aróma. Pridaj kari pastu a miešaj, kým sa zahreje a uvoľní svoje arómy. Pridaj ryžu a orestuj ju spolu s kari pastou asi 1 minútu, kým sa ryža nezahreje a nezíska korenistú chuť.

 Pridanie zvyšných ingrediencií:

Pridaj sušené brusnice a dobre premiešaj. Nalej kokosové mlieko a vodu. Premiešaj a nechaj zmes prevrieť.

Varenie ryže:

Po prevarení zníž teplotu a zakry hrniec. Nechaj ryžu variť na miernom ohni približne 15-20 minút, kým voda úplne nevyparí a ryža nezmäkne.

Tagy: Jedlo