Bučkovci rodina

Zo Sihly sa stal turistický raj, všetci sa chcú stretnúť s Bučkovcami!

Desiatky návštev prúdia denne do Sihly, aby sa stretli so známou televíznou rodinou. Aký je život Bučkovcov po odchode televíznych kamier?

Dvere na rodinnom dome Bučkovcov sa od účinkovania v ich vlastnej šou nezatvoria. Po tom, čo ich vďaka televízii Joj spoznalo celé Slovensko, je obec Sihla jedným z najlákavejších turistických miest a to práve vďaka tejto mediálne známej, no úprimnej a pravej dedinskej rodine. "Návštevy chodili aj pred tým, ale teraz je u nás niekto stále. Denne príde aj niekoľko desiatok návštev," hovorí nám do telefónu mama Anka. Tá každého hosťa bez problémov pohostí a nestalo by sa, že by nejakú návštevu odmietla. Dvere u Bučkovcov sú otvorené pre každého: "Či je to Maďar, Róm, Mongol, ktokoľvek, každého privítame a pohostíme, nie je možné, aby sa u dobrých ľudí nenašlo kus chleba."

Popri nespočetných návštevách sa Anka nezastaví ani pri telefóne, ktorý jej od rána do večera vyzváňa doslova o dušu. "Len som si odskočila do maštali a už som si našla desať neprijatých hovorov," smeje sa do telefónu. Najväčším prekvapením, o to príjemným, bol pre mamu Anku list, ktorý Bučkovcom prišiel až zo Srbska. "To bolo najväčšie prekvapenie. Prišiel nám od jednej pani zo Srbska, ktorá pochádza z Bardejova, že jej pripomíname jej rodinu a rodisko. Priložila aj rodinnú fotografiu, veľmi ma to potešilo."

A čo nové u členov bučkovskej rodiny? Anka si nevedela vynachváliť svojho muža Jana, ktorý sa po schudnutí zmenil na nepoznanie. Práce okolo statku sa síce nechytí, tieto povinnosti však zamenil za povinnosti v domácnosti a kuchyni. "Schudol, poslúcha, je z neho iný človek. Ja sa starám o statok, on o domácnosť, poupratuje, navarí. On je kuchárka," smeje sa. Tomáš naďalej žije v rodinnom dome s Evkou, ktorú by Anka rada videla za jeho nevestu: "Už ju nepustím! Dúfam, že u nás ostane až do svadby." Vzťahy mladého Jana sú naďalej komplikované, po tom, čo od neho odišla Lucia, ktorá sa doteraz v Sihle neukázala, o svojich vzťahoch Jano veľa nehovorí: "Skoro nič nepovie, vraj je s nejakou Luciou z Brezna, aspoň to je menovkyňa."

Anka na matku Janovych detí ťažké srdce nemá, aj keď odlúčenie od vlastnej dcéry a syna neschvaľuje. "Mám ju stále rada, poznám ju od jej pätnástich rokov, je mi vlastne ako dcéra. Je to dobré dievča," obhajuje Luciu. Najväčšie "prekvapko" si pre Anku pripravil "synek" Jožko, ktorý je už v chomúte! O tom, že sa s Klárou vzali sa dozvedela cez sms. "Jedného dňa mi prišla od neho esemeska, že sa s Klárou zobrali. Hneď som mu volala. Bol to len malý obrad na mestskom úrade, pravá svadba bude až neskôr a dúfam, že na nej nebudú chýbať ani kamery!" teší sa na príchod štábu. Pobyt televízneho štábu v jej dome podľa vlastného názoru rodine nepoškodil, ukázal len život normálnej slovenskej rodiny na dedine. "Takí sme boli pred tým, takí sme aj teraz a nič sa na tom nezmení. Nemáme sa za čo hanbiť," dodáva hlava bučkovskej rodiny presvedčivo na záver.