Prečo dostala prednosť mladá a neskúsená herečka pred známejšími kolegyňami?

Vieme, ako prebiehali kastingy na hlavné úlohy do seriálu Divoké kone!

V dennom seriáli, akým je aj projekt Divoké kone, sa vždy “premelie” veľmi veľa postáv. Dokonca aj v ústrednom deji zohráva viacero hrdinov podstatnú úlohu, no ako býva zvykom, aj v tomto prípade je v centre diania dvojica mladých hrdinov. Ústredná dvojica Adam a Hana sa stretnú v prvej epizóde seriálu, ako už býva pravidlom,” prezrádza Danica Haláková, kreatívna producentka seriálu a vzápätí dodáva: “Treba povedať, že to neťaháme telenovelovo. Ich vzťah je napätý a od začiatku veľmi dramatický. Od seriálov, ktoré som robila predtým, je to iné tým, že tá linka nie je telenovelová. Snažíme sa ísť viac do hĺbky toho vzťahu a občas na to ideme tak trochu netradične, vtipne. Snažíme sa nebyť stereotypní. Prekážky v ich vzťahu pramenia zvnútra. Je medzi nimi iskra, ktorá tám srší a aj keď sú zadobre, snažíme sa, aby bol ich dialóg vtipný.” 

Predstaviteľmi Hany a AdamaJán Dobrík a Monika Šagátová. Na rozdiel od svojho kolegu si mladá herečka predtým nezahrala v žiadnom televíznom projekte a má za sebou len niekoľko menších divadelných úloh. Preto nás zaujímalo, ako sa ocitla v Divokých koňoch. “Kastingy prebiehali s kastingovou režisérkou Soňou Ferancovou. Vytýčili sme si typ postavy a akého herca chceme. Ja som do éteru vyhlásila, že chcem herečku, ktorá jazdí na koni. Dalo by sa to urobiť s kaskadérkou, ale jednoducho som cielene hľadala babu, ktorá vie jazdiť na koni, lebo taká baba má ku koňom úplne iný vzťah ako herečka, ktorá by prvýkrát videla koňa a bála by sa. Je tam veľa scén, ktoré s koňmi súvisia, nielen obrázkovo ale aj emočne,” hovorí Danica o hlavnom dôvode, ktorý zvýhodnil na kastingu práve Moniku.

Isté však bolo, že schopnosť jazdiť na koni stačiť nebude. “Herečku mi dohodil známy, študuje na VŠMÚ, zavolali sme viaceré herečky na kasting, no už od začiatku bola na postavu Hany jasná Monika Šagátová. Je to výborná jazdkyňa. Prišla a už keď si to skúšali, to bolo úplne jasné. Prišli veľmi dobré herečky a ona bola vlastne medzi poslednými. Vybrali by sme aj z tých prvých, ale ona prišla a dostala to,dodáva Danica. Samozrejme, pre mladučkú herečku začiatky neboli také jednoduché: “Na prvom dni nakrúcania bola roztrasená, lebo to bola prvá skúsenosť pred kamerou, ale je prirodzená a úžasná. Myslím si, že aj diváci si ju obľúbia.”

Zatiaľ čo Monika mala s koňmi niekoľkoročné skúsenosti, Janko sa s nimi pred seriálom bližšie nezoznamoval. Janko sedel v seriáli na koni prvýkrát. Ale bral to veľmi zodpovedne, niekoľko týždňov pred nakrúcaním chodil na tréningy, dokonca spadol, ale nebola to jeho chyba, kôň sa podkol a spadol a on spadol s ním. V seriáli ho Braňo Mišík nešetril, hneď na úvod je scéna, keď sa stretnú s Hanou a jeho kôň sa stavia na zadné. Potom spadne do vody, všetko vydržal a ustál,” pochvaľuje si voľbu predstaviteľa hlavného hrdinu Danica Haláková.

My dodávame, že sa skutočne aj v prípade Moniky, aj v prípade Janka máte na čo tešiť, Divoké kone uvidíte na JOJke už 5. januára o 20:20!

Chcete mať vždy nové a aktuálne informácie o seriáli Divoké kone? Pridajte sa medzi jeho fanúšikov na Facebooku!