Na JOJku prichádza relácia Gurmáni ulice: Pre TOTO je na Slovensku skutočne unikátna!

Na obrazovkách televízie JOJ už v nedeľu odštartuje úplne nová relácia s názvom Gurmáni ulice, ktorá bude mapovať, kde si môžete kúpiť ten najlepší street food. A nielen to!

Pouličné jedlo vníma väčšina Slovákov len ako pomerne lacnú možnosť ako sa rýchlo najesť, keď si nestíhame sadnúť do reštaurácie. Na tieto typy jedál sa mnohí pozerajú cez prsty a predstavujú si prepálený olej, v ktorom sa bez výmeny smažia niekoľko dní rezne spolu s hranolkami či zelenina pofidérnej kvality. Iste, aj s takýmto jedlom máme skúsenosti. Čím ďalej, tým viac však prevádzkovateľom street food stánkov záleží na vysokej kvalite, na čerstvosti a na originalite. Ukáže sa to aj v novom magazíne Gurmáni ulice, ktorý bude mapovať street food, alebo po slovensky – pouličné jedlo. Relácia je skutočne unikátna nielen obsahom, ale aj formou. Budú ju totiž moderovať traja známi muži - Jaro Slávik, Ludwig Bagin a Michal Nemtuda.Pôvodne to mal moderovať iba Ludwo. Ale potom sme si povedali, že by to bola škoda vymyslieť reláciu a dať ju niekomu moderovať. Tak nás napadlo, že by sme to urobili štýlom, ako sa robí Top Gear, že ideme traja,“ vysvetlil Slávik. „Každý je charakterovo iný, každý má rád iné jedlo a povedali sme si, že táto trojka by mohla fungovať,“ doplnil Nemtuda.

V magazíne budú tieto osobnosti navštevovať slovenské, ale aj zahraničné mestá a budú ochutnávať a hodnotiť, ktoré jedlo z ulice je to najlepšie. Ľudia častokrát nevedia, kde sa môžu dobre, rýchlo a kvalitne najesť, tak sme si povedali že poďme ľuďom ukázať čaro street foodu. A prečo street food? Lebo je to jedlo do ruky a pre ľudí čo nemajú čas na vysedávanie v reštauráciách či pri hrncoch doma v kuchyni,“ vysvetlil dôvody vzniku relácie Michal Nemtuda.

Sledujte reláciu Gurmáni ulice už v nedeľu o 16:20 na JOJke!