Jedlo len pre silné žalúdky: Odpadnete, akú „špecialitu“ slávni muži ochutnali!

Magazín Gurmáni ulice v najnovšej časti zavíta na gastro festival do českého Zlína. Tam naši moderátori Jaro Slávik a Ludvig Bagin okoštujú naozaj netradičný pokrm, ktorý je azda len silné povahy. Veď, posúďte sami...

Štáb nového magazínu Gurmáni ulice nesmel chýbať ani na streetfoodovom festivale v Zlíne u našich českých susedov. Tam sa im podarilo naďabiť na stánok, ktorého názov veľmi jasne hovorí o tom, čo si v ňom môžete kúpiť. Volá sa totiž Brouk na talíři. Okoštovať v ňom môžete všetko, čo sa nazýva stravou tretieho tisícročia. Pripravujú totiž cvrčkov, húsenice múčiara obyčajného, priadku morušovú či škorpióny. Nápad variť a servírovať túto vysoko proteínovú stravu vznikol podľa slov majiteľa veľmi spontánne. Ako to už pri takýchto projektoch býva – napadlo nám to v krčme. Strašne sme sa na tom smiali, že to vôbec niekto môže jesť. S receptami je to zábava, pretože máme kuchársku knihu z roku 1826 , v ktorej sú recepty na všetko. Proste, v Habsburgskej monarchii sa jedli cvrčky a iný hmyz,“ vysvetlil so smiechom majiteľ. Ako našim Gurmánom chutili húsenice či cvrčky?

To sa dozviete v magazíne Gurmáni ulice už dnes o 16:10 na JOJke!