Hororový zážitok známej herečky: Teror cez internet a prenasledovanie psychopatkou!

Byť slávnym niekedy naozaj nie je jednoduché. Svoje o tom vie aj krásna herečka Vlastina Svátková, ktorá sa o tom pred časom presvedčila na vlastnej koži. Zažila totiž psychické terorizovanie a prenasledovanie od istej fanúšičky.

Hororový príbeh herečky Vlastiny Svátkovej sa začal veľmi nevinne a ako sama priznala na sociálnej sieti, nikdy by jej nenapadlo, že sa jej niečo také môže stať. Keď minulý rok vydala knihu Priestor pre dušu, stretla sa s obrovským úspechom. Sympatická blondínka sa stretávala s množstvom pozitívnych reakcií a zrejme aj na základe toho sa rozhodla absolvovať päťročný terapeutický výcvik u tých najlepších profesorov z oblasti psychiatrie. Hoci sa netúžila aj reálne stať terapeutkou, chcela sa z tejto oblasti naučiť čo najviac. Paradoxne, najväčšiu lekciu nedostala počas prednášok od profesorov, ale od 24- ročnej dievčiny. „Videla som ju trikrát v živote. Nesedela som s ňou na kávičke, nepozvala som si ju domov a ani sa nestala mojou kamarátkou. Zato prišla vlakom na každú verejnú akciu, kde som vystupovala, prišla za mnou a celá sa triasla tak, že nebola schopná rozprávať. A tak som hovorila ja, aby reč nestála. Aby sa necítila trápne. Potom som ju objala, aby sa uvoľnila. Od tohto momentu mi písala čím ďalej, tým častejšie,“ začala Vlastina svoje rozprávanie.

​Svojrázna dievčina na svojom profile na sociálnej sieti uverejňovala koláže, na ktorých bola spolu s Vlastinou a všade písala, že sú spriaznené duše. Herečka si s ňou písala, venovala jej pozornosť, no po čase zistila, že mladej Slovenke venuje akosi priveľa času. A tak jej slušne vysvetlila, že jej nevie a nemôže pomôcť. Navrhla jej ale, že jej odporučí nejakého odborníka. Lenže vtedy sa začalo skutočné peklo. „Prišiel ešte väčší nátlak. Vydieranie. A tak som si ju na sociálnych sieťach zablokovala. Vytvárala si ale stále nové a nové profily, označovala ma na videách, v ktorých sa vyhrážala, že spácha samovraždu. Hltala lieky, fotila sa ako plače, ako je zúfalá a písala, že už nechce žiť,“ zaspomínala si. Keď jej napísala, že by mala vyhľadať odbornú pomoc, ešte viac sa to vystupňovalo. „Písala mi niekoľko mailov denne, neskôr pridala aj listy do vlastných rúk, v ktorých písala, že nechápe, prečo by mala byť u mňa na poslednom mieste, keď si kúpila moju knihu a prišla na autogramiádu. Neskôr som zistila, že predo mnou tri roky prenasledovala inú terapeutku,“ vysvetlila Svátková.

Zažívate aj vy kyberšikanu? Pozrite, ako sa môžete brániť: 

​Keďže situácia už bola neúnosná, rozhodla sa krásna Vlastina konať radikálne a na mladú ženu podala trestné oznámenie. Ako to už ale chodí, podobné prípady sa vyšetrujú a riešia pomerne ťažko. „Polícia ju navštívila doma, dohovorila jej, ale ona sa na tom len smiala, pretože vedela, že jej to všetko prejde. Pokiaľ sa nevyhráža, že vám fyzicky ublíži, nie je to trestný čin. Ako vlastne hodnotiť priestupok spáchaný vo virtuálnom svete? I nad tým si polícia láme hlavu. A tak majú psychopati, alebo im hovorme ľudia s poruchou osobnosti, neobmedzený priestor k obmedzovaniu slobody ďalších ľudí,“ dodala.

Zabráňte krádeži identity či teroru na internete! Takto si nastavíte súkromie na Facebooku: