NM poradna maxisaty

Bacuľky, nebojte sa nosiť maxišaty: Ukážeme vám, aké v nich budete neodolateľné!

Kypré krivky nie sú dôvodom na strohú módu.

Maxišaty sú trendom, ktorý tróni na módnom piedestáli už niekoľko sezón. Dámy si ich obľúbili, pretože vďaka nim vedia veľmi rýchlo vyriešiť otázku svojho outfitu. Sú pohodlné, vzdušné a so správnymi doplnkami sú aj mimoriadne štýlové. Šaty po zem si však môžete dopriať aj v prípade, že máte postavu v štýle krv a mlieko. Nikde totiž nie je napísané, že sa hodia len pre štíhle a vysoké ženy. Stylista Marián Hornyak nám prezradil, aký strih sa pre bacuľky hodí najlepšie. „Maxišaty mám osobne veľmi rád. Je to typ šiat, ktorý sa hodí širokej škále postáv a typov žien. Samozrejme je potrebné brať ohľad na ich strih, čím sa dá ovplyvniť tvarovanie potrebných partií. Plnoštíhle dámy by nemali voliť príliš odhalené vrchné časti maxi šiat, skôr hlbší véčkový výstrih a aspoň trojštvrťový rukáv, strihnuté alebo preložené pod prsiami. Vysoké dámy môžu siahnuť po ramienkových formách a skôr užšie strihy. Pre štíhle sú vhodné aj vrstvené a objemnejšie formy látok,“ vysvetlil stylista.

Každá správna nákupná maniačka vie, že aj jednoduchý až fádny outfit môže vyniesť do módneho neba, a to vďaka správnym doplnkom. Aké šperky, kabelky či topánky z vás spravia ikonu? „K maxišatám sa podľa ich štýlu hodia doplnky ako dlhé retiazky a náhrdelníky. Pri odhalených ramenách sú to dlhé alebo veľké náušnice, kabelka samozrejme podľa príležitosti a rovnako aj topánky. K letným denným formám sa hodia od balerín, cez sandále - gladiátorky až po lodičky s otvorenou špicou. K dlhým šatám sa mimoriadne hodia kratšie bundy, či už kožené alebo džínsové, ale často stačí väčšia šatka alebo štóla,“ dodal Hornyak.

Maxišaty sú jedným z hlavných pilierov bohémskeho štýlu, ktorý sa stal témou júlového vydania letného špeciálu Nákupných maniačok. Všetky epizódy nájdete v našom archíve úplne zadarmo! Nákupná šou sa vracia na obrazovky čoskoro s premiérovými epizódami, momentálne hľadáme mamy s dcérami na spoločné nákupy, prihláste sa prostredníctvom formuláru na našom webe!

foto: Pinterest.com