Najvýpravnejší seriál Slovania prichádza na JOJku: Zoznámte sa s Hradiskom Furnau!

V seriáli Slovania hlavní hrdinovia žijú v dvoch navzájom si blízkych a od seba ekonomicky závislých hradiskách Furnau a Veľký stôl. Spoznajte druhé z nich.

Hradisko Furnau

Bohatšie a omnoho väčšie hradisko oproti zaostalému, horskému Veľkému stolu. Hradisko výročných trhov umiestnené pri rieke a na obchodnej ceste. Vládne mu starešina Slavomír a žrecom je uvážlivý Sokol.

Postavy žijúce vo Furnau

Radúz
Syn starešinu Slavomíra, skvelý bojovník, no veľmi temperamentný, prchký a impulzívny. Má extrémne vyvinutý zmysel pre spravodlivosť, no nemá trpezlivosť na ňu čakať. Vášnivo miluje svoju ženu Ladu, s ktorou sa mu však nedarí počať potomka. Pre svoju lásku je však odhodlaný urobiť čokoľvek.

Lada 
Krehká Radúzova žena, vo Furnau je cudzinka, pochádza z juhu, odkiaľ so svojou mamou ušla po plienení Avarov. Nevie dať svojmu mužovi dediča, čo ju ako ženu zneisťuje a trápi sa tým. Bojí sa, že sa ich láska s Radúzom tým naštrbí.

Božidara
Milujúca a obetavá matka Lady, ktorá ju zachránila pred zlým osudom na juhu útekom do Furnau, a teraz je rozhodnutá svojej dcére a sebe zabezpečiť život, ktorý by im všetky príkoria vynahradil.

Sokol
Starý a skúsený žrec hradiska Furnau. V živote toho zažil toľko, že ho už máločo vie prekvapiť. Spolu s Drahou tuší, že pre obe hradiská Bohovia prichystali veľkú skúšku. Okrem svojich nadprirodzených schopností pred svojimi najbližšími skrýva aj jednu veľkú bolesť, ktorú mu Draha ako jeho oddaná žiačka pomôže vyliečiť.

Veľkovýpravný príbeh Slovanov už 10. marca ožije na obrazovkách televízie JOJ!