Zháňate tip na chutný nedeľný obed? Vyskúšajte kohúta na víne podľa Juraja Jánošíka!

Zbojníci vraj nežijú preto, aby jedli, ale jedia preto, aby žili. Lenže prečo varia? Lebo ich to baví! A vás tiež pobaví, keď jeden z nich varí a všetci ostatní mu do toho kibicujú.

Uhorčík - Zbojnícke recepty - Kohút na víne Zdroj: TV JOJ

Potrebujeme:
kohút
slanina
soľ, čierne korenie, tymián
hrozienka
paradajkový pretlak
cesnak
červené víno (najlepšie Pinot Noir, Rulandské modré alebo Cabernet)
koreňová zelenina (zeler, mrkva, petržlen)
brusnice
med

Uhorčík - Zbojnícke recepty - Kohút na víne Zdroj: TV JOJ

Postup:
Na slaninke speníme cesnak a pridáme hrozienka. Keď cesnak získa farbu, pridáme kohúta a opečieme zo všetkých strán. Keď sa mäso zatiahne, pridáme koreňovú zeleninu. Počkáme kým pustí šťavu a následne pridáme paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie. Pridáme červené víno, ktorým nešetríme. Na záver pridáme brusnice a necháme dusiť približne tridsať minút. Pred koncom na vyladenie chutí pridáme za lyžicu medu. Zbojnícku dobrú chuť!