Uhorčík - Zbojnícke recepty - Lávový zemiak

Super inšpirácia na rýchlu večeru: Pripravte si chutný Lávový zemiak podľa Uhorčíka!

Zbojníci vraj nežijú preto, aby jedli, ale jedia preto, aby žili. Lenže prečo varia? Lebo ich to baví! A vás tiež pobaví, keď jeden z nich varí a všetci ostatní mu do toho kibicujú.

Uhorčík - Zbojnícke recepty - Lávový zemiak Zdroj: TV JOJ

Potrebujeme:
bataty
listový špenát
cesnak
smotana
bryndza
slanina
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika
tekvicový olej

Uhorčík - Zbojnícke recepty - Lávový zemiak Zdroj: TV JOJ

Postup:
Bataty dôkladne umyjeme a predvaríme. Uvarené bataty pripravíme na plnenie tak, že vydlabeme ich vnútro. Na panvici popražíme nadrobno nakrájanú slaninku a cesnak. Medzitým si pokrájame listový špenát a pridáme ho do panvice. Keď sa špenát sparí, pridáme soľ, papriku, korenie a podlejeme smotanou. Keď začne smotana bublať, pridáme bryndzu. Hotovú omáčku vlejeme do pripravených batatov. Naplnený zemiak polejeme tekvicovým olejom a ozdobíme kúskom bryndze. Takto pripravený batat zabalíme do alobalu a na 10 minút vložíme do rúry. Zbojnícku dobrú chuť!