Najsilnejšie momenty Siedmeho neba: 5 hrdinov, z ktorých by sme si mali brať príklad

Užívajú si život aj napriek ťažkému osudu.

Druhá séria Siedmeho neba priniesla prostredníctvom televíznych obrazoviek opäť množstvo silných príbehov, ktoré vás chytili za srdce. Na vlastné oči sme sa presvedčili, že aj keď žijeme v 21. storočí, stále existujú rodiny, ktoré sa ocitli v núdzi a žijú v katastrofálnych podmienkach. Stali sme sa svedkami toho, že stále sú choroby, nad ktorými nie je ľahké zvíťaziť. Videli sme aj to, že sebazaprenie je v niektorých prípadoch naozaj náročné, no často účinné. Krátko po nakrúcaní poslednej tohtoročnej epizódy Siedmeho neba sme vyspovedali moderátora Vila Rozborila. Okrem iného nás zaujímalo, ktoré príbehy z druhej série mu najviac utkveli v pamäti. Toto sú jeho odpovede.

1.Návrat Adriany Kmotríkovej do spravodajstva
Moderátorka hlavnej spravodajskej relácie Noviny prežila počas leta veľmi ťažké chvíle, pretože bojovala so zákernou chorobou. Po náročnej liečbe sa však postavila pred kamery a V siedmom nebi otvorene prehovorila o všetkom, čo zažila. Popri svojej spovedi sa po niekoľkých mesiacoch po prvý raz vrátila medzi kolegov z práce na oddelení spravodajstva. Hoci sa v tom čase stále liečila, neváhala ani minútu a nezištne pomohla 17-ročnej Kristínke, ktorá bojovala s tou istou chorobou ako moderátorka. „Pre mňa bolo silné, keď sa Aďa Kmotríková vrátila do spravodajstva. Zároveň, ten príbeh jej pomoci dievčine, s ktorou je v stále v kontakte. Dokonca pred časom boli spolu na finále Talentu. To ma veľmi vzalo,“ povedal Rozboril.

2.Obnovenie manželského sľubu na Sardínii
Medzi Petrom a Vierou bolo čosi, čo sa v knihách a filmoch nazýva ako osudová či životná láska. Manželský pár spájalo citové puto, ktoré ešte viac zosilnelo, keď Peter začal bojovať s rakovinou. Prostredníctvom Siedmeho neba obnovili svoj manželský sľub na ostrove Sardínia, no vtedy ešte nevedeli, že to bude ich posledný spoločný výlet. Pár týždňov po tom Vierin milovaný manžel prehral svoj boj s chorobou. Rodinu navyše opustil v deň Vieriných narodenín. V jej srdci však ostal naveky, čo dokazuje, že pred láskou sa skloní aj majestát smrti.

3.Evine chudnutie s Ivanou Christovou
Blondínka začala na konci tehotenstva bojovať so zdravotnými problémami, pre ktoré pribrala takmer 40 kilogramov. Ďalšou ranou bolo, že ju jej milovaný manžel opustil a to aj napriek tomu, že nosila pod srdcom jeho dieťa. Akoby to nestačilo, nechal po sebe dlhy, ktoré sa jej z jedného príjmu splácali ťažko. O špeciálnom diétnom pláne či osobnom trénerovi nemohla byť ani reč. Našťastie, do jej života vstúpilo Siedme nebo a energická Ivana Christová, ktorá začala s Evou chudnúť. „Tá baba má tak peknú tvár a pekný hlas, že ona keď dá dole ešte desinku, ja budem volať Kubinovi do správ, to je riaditeľ spravodajstva v JOJke, nech zoberie túto babu, lebo je fakt výborná. Už len preto, že ju tá JOJka akoby urobila, že jej splnila ten sen,“ myslí si Rozboril.

4.Predčasné Vianoce pre Romana a jeho rodinu
Príbeh ťažko chorého Romana a jeho manželky otvoril prvú sériu Siedmeho neba, keď sme pre nich usporiadali honosnú a romantickú svadbu v kaštieli v Beladiciach. Vtedy naňho rakovina zaútočila mimoriadne zákerne a lekári mu dávali dva mesiace života. Vďaka dôkladnej starostlivosti sa ich slová nenaplnili a otec troch detí stále bojuje zo všetkých síl. Lenže pred časom sa jeho zdravotný stav rapídne zhoršil a dokonca hrozí, že už tohtoročné Vianoce nestihne. Hoci všetci spolu s nami veria, že sa z choroby dostane, „náhradný“ Štedrý večer si so svojou rodinou predsa len užil.

5.Vymanenie stredoškoláka Patrika z katastrofálneho bývania
Aj tento rok sme mali V siedmom nebi množstvo hrdinov v detskom či tínedžerskom veku a medzi nich rozhodne patrí aj stredoškolák Patrik. Po smrti manžela a chlapcovho otca podľahla Patrikova mama alkoholu a o domácnosť sa nestarala práve príkladne. Dom, v ktorom so synom bývala, bol plný plesní, špiny, odpadkov a smetí. Chlapec často hladoval a stávalo sa, že neprišiel do školy, lebo nemal peniaze na autobus. Šťastím však bolo, že si ho obľúbila jeho majsterka odborného výcviku zo školy. Spolu so svojím partnerom pre neho urobili dojímavý a neuveriteľne solidárny skutok. Vo vedľajšom domčeku v záhrade chlapcovi zariadili vlastnú izbičku.