Simpsonovci opäť šokovali: Vedia predvídať budúcnosť?

Aj tentokrát dokázali, že vedia viac, než iní...

​Simpsonovcom sa už neraz stalo, že v seriáli zachytili veci, ktoré sa neskôr aj skutočne udiali. Napríklad Trumpa nakreslili ako prezidenta Spojených štátov a naozaj sa táto "predpoveď" aj stala. Teraz sa opäť podarilo žltým postavičkám šokovať svet. V roku 1998 tvorcovia seriálu totiž umiestnili Stanley Cup do hotelového apartmánu v meste hriechu - Las Vegas. Ubehlo 20 rokov a túto vzácnu trofej mali šancu nad hlavu zdvihnúť hráči Vegas Golden Knights. "Bol to len vtip," spomína jeden z autorov Mike Scully. V desiatom diele desiatej série sa objaví Ned Flanders spolu s Homerom Simpsonom ako skončia po divokom žúre vo vírivke luxusného apartmánu. "Premýšľali sme vtedy nad vtipnými vecami, ktoré by sme mohli dať do izby, aby bolo jasné, že večierok bol naozaj divoký," dodáva Scully, ktorý sa netají tým, že je skalným fanúšikom NHL. Je pravda, že nakoniec im táto predpoveď nevyšla, pretože Stanley Cup si odniesli hokejisti Washingotnu Capitals, ale to nič nemení na tom, že tvorcovia seriálu vedia častokrát dopredu situácie, ktoré sa neskôr môžu stať reálnymi.

Tri kuriozity Simpsonovcov:

Marge Simpsonová pred časom zapózovala nahá pre časopis Playboy.

Homerovo charakteristické citoslovce "d´oh" (v češtine ouha) sa v roku 2001 dostalo do Oxfordského významového slovníka anglického jazyka ako výraz frustrácie z činnosti, ktorá má iný než pôvodne zamýšľaný účinok.

V zvučke seriálu je scénka, kde Bart píše na tabuľu za trest stále jednu a tú istú vetu. Tá je takmer každý diel odlišná. Zopakovali sa len dve vety: "Piesok nie je prísada do sendviča" a "Nie som milo drzý".

Simpsonovcov sledujte každý pracovný deň o 14:15 hod. na Pluske!

Tagy: Simpsonovci