
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
Holub
Kukuričné stehná
Hrozienka
Špenát
Smotana
Soľ/korenie
Tekvica
Maslo
Ocot
Cukor
Mlieko
Citrónová šťava
Medovina
Lieskovce
Semolinová múka
Tvrdá pšenica
Vajcia
Olivový olej
Cibuľa
Zelenina
Postup:
Holuba si vykostíme, ale zanecháme nepoškodenú kožu. Z kukuričných kuriat pripravíme plnku. K posekanému mäsu pridáme obrie zlaté hrozienka, smotanu, soľ, korenie. Baby špenát orestujeme na masle a ochutíme soľou a korením. Na vykostené holubie prsia pridáme špenát, potom plnku a následne to všetko zakryjeme kožou a zabalíme do fólie, uvaríme metódou sous vide. Tekvicu nakrájame na tenké plátky, jemne osolíme a potrieme maslom. Navrstvíme do formičky a pečieme. Z odrezov tekvice pripravíme pyré, ktoré zmiešame s domácou riccotou pripravenej z mlieka, smotany a citrónovej šťavy. Mlieko zahrejeme na 90 stupňov, pridáme citrónovú šťavu a soľ. Zo semolinovej múky, tvrdej pšenice, vajec, vody a olivového oleja si pripravíme cesto na cestoviny, ktoré plníme pyré s riccotou. Omáčku pripravíme z cibule, zeleniny, kostí z holuba. Uvaríme silný vývar, ktorý zredukujeme, pridáme medovinu, maslo na zahustenie, soľ a korenie na dochutenie. Plátky tekvice naložíme do sladko-kyslého nálevu: voda, cukor, ocot.