
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Potrebujeme:
Mrkva 750 g
Pomaranče 2 KS
Maslo 200 g
Zemiaky 500 g
Demi-glace 500 ml
Jarabina
Soľ
Korenie
Tymian
Vinný ocot
Horká čokoláda
Seno
Rakytník
Mlieko
Smotana
Muškátový orech
Vršatec
Petržlenová vňať
Horčica
Žĺtok
Panko strúhanka
Olej
Vínny ocot
Bylinky
Postup:
Karé z diviaka ochutíme soľou, korením, pridáme bylinky a maslo, zarolujeme do fólie a zavákuujeme. Sous vide na teplotu 59 stupňov 1hodina. Následne ho orestujeme na masle s cesnakom a tymianom a zabalíme ho v sene, odkiaľ chytí nezameniteľnú arómu. Mrkvu si nakrájame na menšie časti, orestujeme na masle, zalejeme pomarančovou šťavou, osolíme, okoreníme a dáme variť do mlieka. Nakoniec pridáme smotanu, prevaríme a rozmixujeme v termomixeri. Zemiaková kroketa Uvarené zemiaky popučíme, pridáme muškátový orech, vršatec, soľ, korenie a petržlenovú vňať, lyžičku hrubozrnnej horčice a žĺtko. Odbalíme v klasickom trojobale, použijeme panko strúhanku a vyprážíme v oleji. Zeleninu vykrojíme a zblanšírujeme v osolenej vode, následne schladíme v ľadovej vode, takto si ju odložíme. Pred podávaním si ju na masle ohrejeme a zakvapneme kvapkou vinného octu, pridáme bylinky a podávame.