recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Bos Taurus

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • hovädzia sviečkovica
  • 4 ks zemiaky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 100 g masla
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 200 g tvrdého syra
  • soľ
  • korenie 
  • jarná cibuľka
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky podľa chuti
  • 800 g baklažán
  • 800 g cuketa
  • 500 g paradajky cherry
  • 500 g šampiňóny
  • 500 g cibuľa červená
  • 150 g olej olivový
  • 30 g nasekané bylinky čerstvé

Postup:

  • hovädziu sviečkovicu odblaníme a narežeme na hrubšie kúsky
  • pripravíme marínadu - soľ, korenie a troška oleja, v ktorej plátky mäsa necháme odležať
  • na prudkom ohni opečieme mäso z každej strany 
  • ako prílohu pripravíme plnený zemiak a grilovanú zeleninu

Plnený zemiak: 

  • uvaríme celé zemiaky 
  • necháme vychladnúť, prerežeme a vydlabeme do misky
  • ochutíme soľou, korením a ľubovolnými nasekanými bylinkami
  • pripravenou zmesou zemiak naplníme
  • na vrch dáme tvrdéhý syr a zapečieme

Grilovaná zelenina:

  • zvyšnú zeleninu nakrájame a dáme do misky
  • pridáme soľ, korenie a olivový olej
  • opečieme na panvici

Hotové steaky podávame s grilovanou zeleninou a plneným zemiakom. Dozdobíme kyslou smotanou a nasekanými bylinkami. Steaky výborne chutia s bylinkovým maslom.