recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Jesenné hody na jar

Kačacie prsia s mrkovým pyré.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Na kačacie prsia:

  • 3ks Kačacích pŕs

  • 5g Celého koriandru

  • 5g Celého feniklu

  • 5g Celého korenia štyroch farieb

  • 4ks Strúčikov cesnaku

  • 30g Masla

  • Čerstvý tymián

  • Čierne korenie

  • Soľ

Postup:

  • Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme

  • Stranu s tukom narežeme aby sa nám masť jednoduchšie vytopila

  • Korenie spolu zmiešame a mierne rozdrvíme

  • Prsia namarinujeme v zmesi korenia, pridáme tymián a cesnak

  • Pred opekaním prsia z oboch strán dôkladne osolíme

  • Prsia preložíme na studenú panvicu tukom dole

  • Postupne pridávame teplo

  • Pred podávaním prsia otočíme, pridáme maslo, cesnak a tymián

Na mrkvové pyré:

  • 500g Mrkvy

  • 30g Masla

  • 15g Hnedého cukru

  • Voda

  • Čierne korenie

  • Soľ

Postup:

  • Mrkvu umyjeme, osušíme, ošúpeme a skrojíme konce

  • Mrkvu nakrájame na menšie kúsky

  • V hrnci rozpustíme maslo na ktorom speníme nakrájanú mrkvu

  • Pridáme hnedý cukor, čierne korenie a soľ

  • Všetko zalejeme vodou a varíme do mäkka

  • Následne rozmixujeme na hladké pyré

Na pyré z červenej kapusty:

  • 500g Červenej kapusty

  • 1ks Červenej cibule

  • 1ks Jablko odrody Granny Smith

  • 4ks Strúčiky cesnaku

  • 1ks Celá škorica

  • 1ks Celý badián

  • 3ks Celé klinčeky

  • 5g Celý fenikel

  • Čučoriedkový ocot

  • Repkový olej

  • Hnedý cukor

  • Voda

  • Čierne korenie

  • Soľ

Postup:

  • Červenú kapustu umyjeme, osušíme a nasekáme na tenké plátky

  • Červenú cibuľu ošúpeme a nasekáme na menšie kúsky

  • Cesnak ošúpeme a nasekáme na menšie kúsky

  • Jablko umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky

  • Na rozohriatom repkovom oleji speníme cibuľu, cesnak a jablko

  • Pridáme nasekanú kapustu a všetko spolu zarestujeme

  • Všetko zalejeme vodou, pridáme koreniny a varíme do mäkka

  • Následne rozmixujeme na hladké pyré

Na čiernu šošovicu:

  • 250g Čiernej šošovice

  • 1ks Šalotky

  • 2ks Strúčiky cesnaku

  • 3ks Bobkový list

  • Zeleninový vývar

  • Repkový olej

  • Čierne korenie

  • Soľ

Postup:

  • Šalotku a strúčiky cesnaku ošúpeme a nasekáme nadrobno

  • Na rozohriatom, repkovom oleji speníme šalotku a cesnak

  • Pridáme čiernu šošovicu a krátko zarestujeme

  • Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme bobkový list

  • Osolíme, okoreníme a varíme cca. 20-30 minút

Hotové hlavné jedlo servírujeme s blanšírovaným kelom a kačacou demi-glace omáčkou.

Tagy: Jedlo