hlavne jedlo gabika bez servtiky

Hlavné jedlo: Huncokári z lesa

Hovädzia roštenka na brusnicovej omáčke so zemiakmi a ryžou.

Vyskúšajte recept podľa Gabriely u vás doma.

Suroviny:

hovädzia roštenka

divina

šľahačková smotana

4 druhy korenia

brusnice (sušené alebo čerstvé)

zemiaky

olej

soľ

vajíčka

víno

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Hovädziu roštenku dáme na noc do pácu – 4 druhy korenia, soľ, olej. Divinu napácujeme v šľahačkovej smotane, do ktorej pridáme 4 druhy korenia, soľ, brusnice. Mäso nakrájame na plátky a prudko opečieme z oboch strán a dáme dopiecť do rúry na 180 stupňov asi 35 minút. Do výpeku z mäsa pridáme kúsok masla, smotanu z pácu, brusnice a víno. Varíme do zhustnutia. Podávame s ryžou, domácimi hranolkami a volským okom

Tagy: Jedlo