Hlavné jedlo: Ružové, no nie surové nikol

Hlavné jedlo: Ružové, no nie surové

Bravčová panenka s dubákovou omáčkou a zemiakmi.

Vyskúšajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

3 ks bravčová panenka

400 g anglická slanina

2 kg zemiaky

3 ks smotana na varenie

Tymian

Rozmarín

4 strúčiky cesnaku

200 g dubáky

Soľ

Korenie

Olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Bravčovú panenku si očistime, osolíme, okoreníme zabalíme do slaniny, následne ju z každej strany opražíme. Ak máme panenku opraženú, dáme ju do rúry na 20 min., rúra musí byť predhriatá na 130 stupňov. Do hrnca si dáme 2 smotany na varenie, a privedieme ich do varu, dochutíme soľou, korením, tymianom, rozmarínom a cesnakom, necháme zovrieť, pridáme zemiaky a povaríme ich cca 5min. Potom ich dáme na pekáč a pečieme cca 45 min. pri 180 stupňoch. Medzičasom si opražíme dubáky, pridáme soľ, korenie, smotanu a necháme prevariť cca 5 min., potom máme hotovo.

Tagy: Jedlo