Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
3 ks bravčová panenka
400 g anglická slanina
2 kg zemiaky
3 ks smotana na varenie
Tymian
Rozmarín
4 strúčiky cesnaku
200 g dubáky
Soľ
Korenie
Olej
Postup:
Bravčovú panenku si očistime, osolíme, okoreníme zabalíme do slaniny, následne ju z každej strany opražíme. Ak máme panenku opraženú, dáme ju do rúry na 20 min., rúra musí byť predhriatá na 130 stupňov. Do hrnca si dáme 2 smotany na varenie, a privedieme ich do varu, dochutíme soľou, korením, tymianom, rozmarínom a cesnakom, necháme zovrieť, pridáme zemiaky a povaríme ich cca 5min. Potom ich dáme na pekáč a pečieme cca 45 min. pri 180 stupňoch. Medzičasom si opražíme dubáky, pridáme soľ, korenie, smotanu a necháme prevariť cca 5 min., potom máme hotovo.