Hlavné jedlo: Keď sa maco stretne s kuracom

Hlavné jedlo: Keď sa maco stretne s kuracom

Lievance medvedím cesnakom, šalotková omáčka a plnená kuracia rolka s gorgonzolou a špenátom.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Receptúra lievance:

½ kvasníc

mlieko podľa potreby

250 g múka polohrubá

250 g múka hladká

3 vajcia

medvedí cesnak

soľ

mleté čierne korenie

vegeta

1 kávová lyžička cukor

olej

Zdroj: TV JOJ

Postup lievance:

Z kvasníc a 0,5 dcl mlieka a cukru si pripravíme kvások. Do kvásku pridáme zvyšné suroviny a pripravíme si polo hustú hmotu, ktorú necháme kysnúť približne 30 minút. Následne z cesta pripravujme na panvici lievance.

Receptúra šalotková omáčka:

 0,5 kg šalotka

2 dcl biele víno

3 dcl vývar

200 ml šľahačková smotana

100 g maslo

soľ

olej

nové korenie celé a čierne korenie celé

bobkový list

Postup omáčka:

Na rozpálenom oleji opražíme rozkrájanú šalotku, opražíme do zlata a zalejem bielym vínom, následne pridáme vývar a koreniny, necháme variť približne 40 minút. Po uvarení zmes prepasírujeme, pridáme maslo a šľahačkovú smotanu, dochutíme podľa potreby.

Receptúra kuracie rolky:

750 g kuracie prsia

250 g gorgonzola

200 g mladý špenát

soľ

mleté čierne korenie

vývar

Postup mäso:

Kuracie prsia narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme špenátom, gorzonzolou a zvinieme do rolky. Následne uložíme do plechu , podlejem vývarom a dáme do rozohriatej rúry na 200 stupňov, cca 45 minút. Pečieme prikryté pod alobalom alebo pokrievkou.

Tagy: Jedlo