Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Receptúra lievance:
½ kvasníc
mlieko podľa potreby
250 g múka polohrubá
250 g múka hladká
3 vajcia
medvedí cesnak
soľ
mleté čierne korenie
vegeta
1 kávová lyžička cukor
olej
Postup lievance:
Z kvasníc a 0,5 dcl mlieka a cukru si pripravíme kvások. Do kvásku pridáme zvyšné suroviny a pripravíme si polo hustú hmotu, ktorú necháme kysnúť približne 30 minút. Následne z cesta pripravujme na panvici lievance.
Receptúra šalotková omáčka:
0,5 kg šalotka
2 dcl biele víno
3 dcl vývar
200 ml šľahačková smotana
100 g maslo
soľ
olej
nové korenie celé a čierne korenie celé
bobkový list
Postup omáčka:
Na rozpálenom oleji opražíme rozkrájanú šalotku, opražíme do zlata a zalejem bielym vínom, následne pridáme vývar a koreniny, necháme variť približne 40 minút. Po uvarení zmes prepasírujeme, pridáme maslo a šľahačkovú smotanu, dochutíme podľa potreby.
Receptúra kuracie rolky:
750 g kuracie prsia
250 g gorgonzola
200 g mladý špenát
soľ
mleté čierne korenie
vývar
Postup mäso:
Kuracie prsia narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme špenátom, gorzonzolou a zvinieme do rolky. Následne uložíme do plechu , podlejem vývarom a dáme do rozohriatej rúry na 200 stupňov, cca 45 minút. Pečieme prikryté pod alobalom alebo pokrievkou.