Hlavné jedlo:  Zürich trip

Hlavné jedlo: Zürich trip

Teľacie mäsko so švajčiarskymi zemiakovými plackami.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

zemiaky

cibuľa

teľacie mäso

šampiňóny

smotana

biele víno

petržlenová vňať

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Na masle a troške oleja si opražíme teľacie mäso a potom ho vyberieme a dáme do tepla. Do tej iste panvice dáme nakrájané šampiňóny a cibuľku trochu popražíme a zalejeme bielym vínom. Necháme odpariť alkohol a potom zalejeme smotanou. Necháme zredukovať a máme hotovo. Ako prílohu máme rösti. Zemiaky sme si predom uvarili do polomäkka a nechali vychladnúť. Takto vychladené zemiaky potom nastrúhame na strúhadle a potom dáme opražiť na panvici z každej strany. Môžeme servírovať na tanier a na vrch dáme petržlenovú vňať ako ozdobu.

Tagy: Jedlo