dezert mlska z lesa

Dezert: Mlska z lesa

Čokoládová torta s malinami.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

6 ks vajcia

50 g kakao

100 g hnedý cukor

500 g mascarpone

200 g biela čokoláda

500 g maliny

100 g horká čokoláda

100 ml smotana na šľahanie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Oddelíme si žĺtky od bielok. Cukor dáme pol na pol do bielok a žĺtok . Bielka vyšľaháme do tuhého snehu. Následne vyšľaháme žĺtka. Do žĺtok pridáme vyšľahane bielka a preosiate kakao. Všetko vymiešame. Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C cca 10-15 min. Po vychladnutí na korpus nakrájame maliny. Roztopíme si bielu čokoládu, ktorú zmiešame s mascarpone. Nanesieme na maliny. Necháme v chladničke cca 15 min odstáť. Na vrch si spravíme ganache zo 100 ml smotany a 100 g horkej čokolády. Nalejeme ju na tortu. Necháme poriadne vychladiť a môžeme konzumovať.

Tagy: Dezert